Мъж на 39 години е в тежко състояние, след като

...
Мъж на 39 години е в тежко състояние, след като
Коментари Харесай

Направиха оглед на пострадалите обекти след вятъра във Враца

Мъж на 39 години е в тежко положение, откакто е бил ударен от паднала поради мощния вятър ламарина във Враца през вчерашния ден. Късно нощес мъжът е бил транспортира в болница " Токуда " в София с черепно-мозъчна контузия. 80 сигнала са подадени за нанесени от вчерашния вихър вреди в община Враца. В кметството през днешния ден беше образувана комисия, която обиколи потърпевшите обекти и набеляза ограничения за премахване на провалите.

Враца
 © Любомира Филипова / Българска телеграфна агенция
Най-тежко е потърпевша къщата на възрастното семейство Алексиеви. Бедствието се случило късно нощес. Един от следващите ураганни пориви напразно вдигнал ламарини и талашити от прилежащ блок, които се стоварили върху покрива на едноетежната къща.
Ангел Алексиев: По едно време като падна нещо като бомба - бууум, аз бях на леглото и ме затрупа до половината, таванът падна, всичко.
Възрастните хора живеят тук от 60 години, само че за първи път им се случва такова злополучие. Утре ще бъдат настанени в общинско жилище, до момента в който приключи ремонтът на покрива им.
Вълка Алексиева: От общината споделиха, че ще ви оказват помощ, ще ви поправят покрива. - Дай, Боже, нека свършат нещо да поживееме.Мария Попова, заместник-кмет на Враца: Една от строителните компании изяви предпочитание да подкрепи със строителни материали, и с служащи, да отстранят вредите, тъй че фамилията оптимално бързо да бъде върнато в жилището си и да живее в естествени условия.
Общинска комисия през днешния ден направи обзор на подадените сигнали.

И по време на съвещанието на спешния щаб продължаваха да идват жители, които търсеха помощ поради нанесените им вреди.

Николай: Снимал съм всичко, и вредите, които са ми нанесени на мен, обезпечавам се, всека година от 10 години насам, при мен това е закон.
През целия ден екипи на общинското дружество БКС разчистваха паднали дървета и клони из града.

От общината чакат още жители да алармират за вреди от урагана, следва да се направи сметка и какъв брой ще коства отстраняването на провалите по общинските и частни парцели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР