Мъж, който е бил отвлечен като новородено бебе в Чили

...
Мъж, който е бил отвлечен като новородено бебе в Чили
Коментари Харесай

40 години по-късно: Откраднат като бебе мъж откри биологичната си майка

Мъж, който е бил похитен като новородено бебе в Чили преди четири десетилетия откри биологичната си майка . Потресаващата история на 42-годишният Джими Липерт Тайдън раздруса света. В денят, в който се родил, здравна сестра уведомила майка му, че момченцето би трябвало да бъде сложено в кувьоз. Не след дълго тя се върнала при родителката с покрусяваща вест - бебето й е умряло.

Така мъжът бил отгледан в Съединени американски щати от семейство, което нямало визия за същинския му генезис .

„ Нищо не може да се съпостави с тази страст. Това беше конфликт на усеща за мен “, споделя Джими, откакто за пръв път срещна родната си майка Мария Анхелика Гонсалес. 
 
 открадното бебе Българска телеграфна агенция
„ За мен това беше конфликт на усеща – благополучие, само че в същото време бях засегнат от изгубеното време , което ми е отнето ", споделя мъжът.

Тайдън е отгледан като едно от три деца в любящо семейство с двама родители. Той е знаел, че е осиновен и е роден в Чили . Осиновителите му обаче вярвали, че, детето няма живи родственици в южноамериканската страна, която бе ръководена от режима на диктатора Аугусто Пиночет от 1973 до 1990 година
 
 открадното бебе Българска телеграфна агенция
„ В продължение на 40 години това беше моята история “, написа Тайдън на страницата си във Facebook, който 19 години е служил в американската войска като морски пехотинец, а в този момент е сполучлив юрист по наказателни каузи.

Един ден през април той инцидентно попада на новинарска публикация, разказваща за мъж от Калифорния, който научил, че е бил откраднат от майка си в Чили и по-късно нелегално осиновен от двойка от Съединени американски щати. Тогава схваща, че съгласно правозащитни организации повече от 20 000 бебета са били откраднати от майките си в Чили, най-вече дами с невисок обществен статус. След това децата са давани за осиновяване от хора в непознати страни . Новите родители плащали, само че вярвали, че това са законни такси и нямали никаква визия, че малчуганите са жертва на трафик.

В схемите са взели участие акушерки, лекари, обществени служащи, монахини, свещеници и съдии, които печелели повече от добре. Джими Липерт Тайдън незабавно се обръща към една от организациите, които има достъп до база данни с ДНК на фамилии, които допускат, че децата им може да са били откраднати. Така открива, че майка му е жива и има семейство с братя и сестри в родината си. Веднага стяга куфарите и след няколко дни изрича думите, които в никакъв случай не е предполагал, че ще каже: " Здравей, мамо! Обичам те толкоз доста... "
 
 открадното бебе Българска телеграфна агенция

Биологичното му семейство посреща Тайдън с празненство и 42 балона, които символизират всеки един рожден ден, който той е прекарал разграничен от тях.

Сега той дава обещание, че ще посвети бъдещата си юридическа активност на това да помогне и на други откраднати деца да открият родителите си в Чили .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР