Мъж изкърти врата на детска градина в Кърджали, заплаши персонала

...
Мъж изкърти врата на детска градина в Кърджали, заплаши персонала
Коментари Харесай

Гурбетчийска драма зад случая с отвлеченото 5-г. дете. Бащата изкъртил вратите в детската градина, а после…

Мъж изкърти врата на детска градина в Кърджали, заплаши личния състав и отвлече личното си дете. Екшънът се разиграл в четвъртък сутринта. 37-годишният татко е арестуван по-късно на Автомагистрала „ Тракия ”.
„ В четвъртък към 9 часа, до момента в който бях в кабинета си, здравната сестра ми заяви, че мъж и жена чакат на вратата на детската градина. Когато излязох, видях, че познавам дамата, която и преди е идвала. Мъжът се показа като татко на един от възпитаниците ни и, блъскайки ме, сподели, че е пристигнал да си вземе детето. Аз този мъж не го познавах. Той обаче потегли напряко във вътрешността по коридора към групите ”, описа в ефира на „ Здравей, България “ шефът на детска градина „ Орфей “ Димитрина Колева.
Тя заключила вратите на постройката и извикала полиция. „ Призовах го да поговорим, тъй като не го познавам. Но в един миг той изкърти вратите, излезе и се качи в колата си. Обадих се на полицията, защото тези деца са ми поверени и сме длъжни да се грижим за сигурността им ”, акцентира Колева.
Бащата е спрян на Автомагистрала „ Тракия ”. Той е в бракоразвод с майката на сина си, който е роден в Германия. Имало решение на съда там, че детето се присъжда на бащата и той би трябвало да упражнява родителските права. Майката обаче взела сина си и се прибрала в България, а мъжът останал зад граница.
„ Има влезнало в действие решение на немския съд. Вече повече от година и половина то обаче не се извършва от майката, която непозволено задържа детето в България. Клиентът ми има съществени опасения, че преди 9 април, когато съгласно връчена призовка тя би трябвало да съобщи детето на бащата, в действителност ще се опита да напусне страната със сина си ”, съобщи юристът на мъжа.
Защитникът на майката сподели, че сега има висящи производства пред български съд по проблема с планувана дата за непринудено предаване на детето на 9 април. „ Майката е декларирала, че няма да попречва предаването на детето “, акцентира юристът.
В момента момченцето е настанено с бащата в център от предпазен вид. „ Детето е добре. Спокойно е. Няма никакъв проблем с него. Чувства се доста добре с татко си “, съобщи юристът на мъжа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР