Мъж е застрелян в столичния квартал Горна баня тази вечер.

...
Мъж е застрелян в столичния квартал Горна баня тази вечер.
Коментари Харесай

Убийство в София: Застреляха Мартин Божанов - Нотариуса в комплекс Глория палас

Мъж е убит в столичния квартал " Горна баня " довечера. Самоличността на мъжа е открита, жертвата е Мартин Божанов, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Инцидентът е станал към 20:30 часа довечера в комплекс " Глория палас ", който се намира сред столичния квартал " Горна баня " и Околовръстен път на София.

Трупът на Мартин Божанов, прочут с прякора Нотариуса, е бил открит до кола в комплекса.

На място работи дежурна група за оглед, както и криминалисти. Засилено е полицейското наличие в региона. Разследващи преглеждат видеозаписи при охранителите на комплекса. Изяснява се какъв брой души са стреляли по жертвата.

По неофициална информация причинителите са били няколко и по жертвата е стреляно неколкократно, най-вероятно с револвер.

Убийството е станало по време на промяната на охраните в комплекса.

На място е била и майката на простреляния, която е на 68 години, като и дете на 4 години и бебе. Указана им е здравна помощ.

Извършителите на закононарушението се търсят. Има полицейски патрули на изходите на София.

Заради тежкото престъпно закононарушение беше анулирано учението, което Министерство на вътрешните работи беше обявило с начален час 22:00 ч. в центъра на София.

Предвиждаше се учението да тества проектите за реагиране при изключителна обстановка, както и готовността и подготовката на органите за ръководство и силите за реагиране на национално и териториално равнище. В действителна среда и в действително време трябваше да се състоят на практика дейности според сюжета на учението с присъединяване на екипи от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, Столичната община, Спешна помощ, Българския Червен кръст и други

От години Мартин Божанов, прочут с прякора Нотариуса, е подозиран в крупни имотни измами. Вероятно това е повода за убийството.

Мартин Божанов - Нотариуса бе първият клиент на комисията за конфискация на нелегално благосъстояние " Кушлев ". През 2008 година комисията му лиши имущество за 430 000 лв., откакто той бе наказан за машинация с парцели. Името му е обвързвано и в кражбата на над 200 жилището и къщи в столицата. Името му бе забъркано и в следствия на Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата за решение на проблеми на клиенти на обвиняването против избрани суми.

Това е трето ликвидиране в София от началото на годината. Предишните две бяха разкрити за броени часове от столичните криминалисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР