Мъж е нападнал в офиса й общинския съветник адвокат Мария

...
Мъж е нападнал в офиса й общинския съветник адвокат Мария
Коментари Харесай

Нападнаха и биха в офиса й общинска съветничка от „Възраждане”

Мъж е нападнал в офиса й общинския консултант юрист Мария Димитрова, която постави клетва като представител на Политическа партия " Възраждане " преди 6 дни на последната сесия на локалния парламент, заяви БНР. За случая удостовери и самата тя.

Нападателят й я е удрял с юмруци. Димитрова е откарана в незабавния център за обзор. Тя разяснява, че проявената експанзията не е изненада поради публичната й активност, а в този момент от позицията й на консултант има повече чуваемост.

" Мъжът повтаряше " получи си го, знаеш защо ", описа Димитрова. Недопустимо е в 21 век да бъде пребиван юрист, още повече, когато се бори за публични дела ", акцентира общинската съветничка.

" Трябва да има общество, което стои зад мен и което си търси правата. На мощ можеш да вземеш нещо, само че не може да дадеш ", сподели тя в отговор на въпроса дали това няма да разколебае нейната мощна гражданска позиция.

Една от идеите на Мария Димитрова беше спасяването на Дом " Младост ". Тя се бори и за спасяването на зелените площи в града.

 Снимка: Facebook профил на Мария Димитрова

" Адвокатът на съдружие " Да спасим Дом Младост " и общински консултант към Община Варна е бил през днешния ден атакуван в офиса си, обичай, откаран от спешна помощ, в този момент е настанен с пострадвания в болничното заведение .

Във връзка с следващия случай на принуждение против представители на сдружението, изпълняващи служебните си отговорности и своя публичен дълг - този път с инж. Мария Димитрова:

Фондация Гея показва своята паника от зачестилите случаи на най- брутално посягане, което се прави над български деятели, в миг на застъпване за публичния интерес.

Припомняме, че единствено през последните години сходни произшествия тук се случват постоянно. Призоваваме способените органи по най-бърз метод да приложат закона с цялата му суровост и да подсигуряват спокойствието на гражданските покровители, които са ангажирани да спомагат за просперитета, здравето и правата на българските жители.

Понеже се касае за незаконен акт, осъществен по време на осъществяване на служебни отговорности, ние като съсловна организация пожелаваме иницииране на дейности, които да квалифицират сходен жанр прегрешения като изключително рискови и да плануват по- тежки наказания.

Тези произшествия единствено стимулират жителите на Варна да са по- дейни, сплотени и общественоотговорни! ", оповестиха във Facebook от Фондация Гея.

Мария Димитрова е инженер по ИТ, възпитател и юрист. Семейна е, с две деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР