Мъж е нахлул в банка в Черна гора твърдейки, че

...
Мъж е нахлул в банка в Черна гора твърдейки, че
Коментари Харесай

Мъж с експлозиви държи заложници в черногорска банка

Мъж е нахлул в банка в Черна гора потвърждавайки, че е въоръжен с експлозиви и обвиняващ финансовата организация, че "краде пари " от служащите. Похитителят държи заложници.

Черногорският портал CdM заяви, че името на мъжа е Един Бегзич и е похитил клона на банка НЛБ в южния град Бар, на адриатическото крайбрежие на Черна гора, и заплашва да го взриви.

Мъжът е записал видеоклип, на който се вижда взривното устройство. На видеото Бегзич държи детонатор и показва какво ще направи. Той разгласява изискванията си, фотография на бутилките с коктейл "Молотов " и бомбата в Youtube.

Полицията изтегля постройката и блокира улицата.

"След като това видео е оповестено, значи съм съумял да превземам клона на банката на крадците NLB, тъй като благодарение на страната е откраднала парите на почтени хора и чиновници на предприятието "Приморка " от Бар още през 2010 година ", твърди похитителят в обявата.

Бегзич споделя още, че с изключение на експлозивите, има и револвер, бронежилетка и противогаз.

Във видеото той се обръща към премиера Здравко Кривокапич, вицепремиера Дритан Абазович и ръководителя на Народното събрание Алекса Бечич, като моли шефовете на НЛБ Банк да изплатят на някогашните служащи парите с дължимите им лихви.

„ Баща ми и майка ми са измежду служащите. Готов съм да се боря за тях и да дам живота си за тях ", споделя Бегзич. „ Ще държа банката под надзор, до момента в който тя изплати на служащите парите, които е откраднала, с дължимата рента за цялото време, което са чакали. Имам сълзотворен газ и димна маска, бронежилетка, зареден револвер, коктейли "Молотов " и две самоделни взривни устройства. Има торби с пирони на спонтанните устройства при положение на гърмеж “, сподели той във видеото и показва по какъв начин работи устройството.

Бегзич се обръща към вицепремиера Дритан Абазович с думите, че в случай че някой изпрати частна защита, войска или полиция да "атакуват служащите ", те ще бъдат виновни за "настъпилия безпорядък ".

Фирма "Приморка " в миналото беше един от водачите в развиването на община Бар. В годините на прехода служащите губят работата си с неизплатени заплати и обществени помощи. На 1 юли 2010 година държавното управление на Черна гора издаде гаранции за заем от 4 милиона евро от 14,4 милиона евро за компанията "Мелгония Приморка ". Цялото имущество на сдружението бе заложено за заема.

Вътрешният министър Сергей Секулович сподели, че обстановката в Бар, където тази заран беше евакуирана част от ул. "Маршал Тито " поради опасността, е комплицирана, условията са ясни и способени лица водят договаряния с него.

Той акцентира, че защото събитията са в ход, не може да приказва по-подробно.

„ Не желая да въздействам на разрешението на обстановката. Това, което имахме опцията да чуем е, че това е икономическа мотивация “, сподели министърът на конференция и добави, че се надява обстановката да бъде позволена по най-хубавият вероятен метод.

Журналист от ТВ „ Виести “ от местопроизшествието сподели, че са правени няколко опита за договаряния с мъжа да се откаже от желанието си, само че към този момент безрезултатно и на мястото се чакат членове на фамилията му.

Говорителят на основната прокуратура в Бар Радован Джуришич сподели пред кореспонденти, че тази заран мъжът е забранил на чиновниците на банката да влизат в клона, заявявайки, че е въоръжен с експлозиви.

„ Неговите претенции се свеждат главно до погашение на парични отговорности към чиновниците на "Приморка " от банката “, сподели Джуришич.

„ Тъй като лицето не е принудително и не заплашва никого с изключение на себе си, се надяваме, че договарянията ще дадат резултати “, сподели Джуришич.
Според направената инспекция не става дума за лице, склонно към незаконна активност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР