Мъж беше приет в болница след нападение от питбул оставен

...
Мъж беше приет в болница след нападение от питбул оставен
Коментари Харесай

Възрастен мъж от София е приет в болница след нападение от питбул

Мъж беше признат в болница след нахлуване от питбул оставен без контрол. Стопанинът на кучето е арестуван за 24 часа, а животното беше отведено в подслон на Екоравновесие. Случката наблюдават репотерът Тодор Литовски и операторът Нанцислав Ценков.

София

Собственикът на питбула решил да го поразходи и пусне да потича свободно в тревната повърхност зад блок 358 в столичния квартал „ Света Троица “. Минавайки от там на път за близката гара Захарна фабрика 71-годишният мъж бил атакуван от кучето, без да го е предизвиквал.

Човекът е закаран от незабавната помощ в болница Исул с ухапвания по лицето и ръцете. Той е без заплаха за живота, само че ще остане за лекуване в болничното заведение. Собственикът на питбула е арестуван за 24 часа в трето районно ръководство на полицията. Той не отхвърля, че е пуснал кучето си свободно. Питбулът беше предаден в подслон на общинското дружество " Екоравновесие ". Там животните се обезпаразитяват, кастрират и чипират.

Веселин Асенов: Кучетата остават там до живот или в случай че бъдат осиновени от различен притежател, само че сигурно не се връщат на същия притежател, защото се приема, че той не се грижил добре за него, с цел да се стигне до случай. Съседи описаха, че има още ухапани хора от питбули в региона.
Елена Георгиева: Захапа ме за ръката, зараза получих, влачих се до " Пирогов " 10 дни всеки ден, кучето ми е кърпено изпод по коремчето.
Според пострадалите развъждането на рисковите породи кучета би трябвало да бъде неразрешено със закон. Това, обаче не е вярно съгласно експертите, които смятат, че не животните, а техните стопани са отговорни за случаите.
Веселин Асенов: Питбулите като порода са по-податливи за такова образование и се отглеждат с такава цел - за кучешки боеве, това не е загадка за никого.
Забраната за отглеждане на породата няма да даде резултат породата, в случай че не се забранят боевете, убеден е Асенов.

Заради днешния случай стопанинът може да понесе наказване до 5 години затвор и санкция до 5000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР