Мъж беше арестуван в Копенхаген, след като влезе на територията

...
Мъж беше арестуван в Копенхаген, след като влезе на територията
Коментари Харесай

Мъж заплаши с нож иранския посланик в Копенхаген

Мъж беше задържан в Копенхаген, откакто влезе на територията на иранското посолство и заплаши дипломат Афсане Надипур с нож, заяви Техеран, представен от ДПА.

Полицията в датската столица удостовери информацията и уточни, че по случая е арестуван ирански жител.

Мъжът нанесъл и вреди на няколко коли на територията на посолството, преди да бъде обезвреден от чиновник на дипломатическата задача, съобщи иранското външно министерство.

Посланикът е добре, доколкото човек може да въобще да се усеща добре при сходни условия, добави външнополитическото ведомство.

Днес обвиненият ще се яви пред арбитър, посочи датската полиция. Не е ясно дали казусът е обвързван по някакъв метод с митингите против ръководещите в Иран, които заляха Ислямската република след гибелта на 22-годишната Махса Амини в полицейски арест.

Техеран разкритикува датската полиция за това, че не е съумяла да предотврати произшествието. " Буди страдание фактът, че сходно нахлуване против жена, която е и дипломат и се употребява с дипломатически имунитет, се случва в сърцето на Европа ", съобщи иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан.

Той също така упрекна датските органи на реда, че са пристигнали прекомерно късно.

Иранката Ширин Ебади, която е Нобелов лауреат за мир, прикани немското държавно управление да отзове посланика си от Техеран поради антиправителствените митинги.

Потъпкването със мощ на мирните демонстрации в Иран значи, че дипломатическите връзки би трябвало да бъдат намалени до ниво консул, сподели тя в изявление за немското радио.

По думите на Ебади митингите в родната ѝ страна са " началото на гражданска война ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР