Магнус Корт Нилсен (Едюкейшън – Изи Поуст) спечели десетия етап

...
Магнус Корт Нилсен (Едюкейшън – Изи Поуст) спечели десетия етап
Коментари Харесай

Магнус Корт Нилсен взе десетия етап от Джирото

Магнус Корт Нилсен (Едюкейшън – Изи Поуст) завоюва десетия стадий от Обиколката на Италия. Победата е първа за него в Джирото.

Почти целият стадий мина при ужасяващи атмосферни условия. В първата половина от него колоездачите би трябвало да се борят със мощен дъжд, понижена видимост и ниски температури. Това, несъмнено, докара и до серия от рухвания, като по знамение огромните любимци се разминаха с тях. Руснакът Александър Власов (Бора-Хансгрое), седми в генералното класиране, не приключи стадия тъкмо поради неприятното време и отпадна.

На финалната права във Виареджо Магнус Корт Нилсен се оказа дружно с канадаеца Дерек Джий (Израел Премиър-Тех) и италианеца Алесандро де Марки (Джайко). Датчанинът ги размина и влезе в историята с победи и в трите огромни обиколки. Той има две в Испания, една във Франция и една в Италия. Нилсен е 105-ят колоездач с такова достижение. Само преди дни неговият съотечественик.

Основната група дружно с водача в генералното класиране дойде на 51 секунди зад спечелилия. Това не докара до разбърквания на върха в общото нареждане. Томас резервира розовото трико с преднина от две секунди пред Примож Роглич (Йъмбо Висма). Трети на пет секунди от Томас е сънародникът му и съотборник Тао Харт.

Обиколката на Италия продължава в сряда с най-дългия стадий в Джиро 2023. Той включва 219 километра от Камайоре до Тортона.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР