Магнус Корт (Едюкейшън-Изипорт) спечели първата в кариерата си етапна победа

...
Магнус Корт (Едюкейшън-Изипорт) спечели първата в кариерата си етапна победа
Коментари Харесай

Магнус Корт осъществи голям шлем с етапна победа в Джирото

Магнус Корт (Едюкейшън-Изипорт) завоюва първата в кариерата си етапна победа на “Джиро д’Италия ” в десетия рунд от великата конкуренция, а носителят на розовата фланелка Герайнт Томас (Инеос Гренадиърс) оцеля в неприятните атмосферни условия.

Десетият стадий на “Джирото ” се организира в сектор от 196 км от Скандиано до Виареджо при извънреден мраз и непрекъснати превалявания, плюс извънредно понижена видимост.

Въпреки всички компликации феновете видяха оспорвана борба сред трима души - Корт, Дерек Гий и Алесандро де Марки се откъснаха от групата. Около 300 метра преди финала италианецът първи реши да нападна, само че не беше решил съответно силите си. Това разреши да Корт да изпревари и двамата, в началото употребявайки въздушната бликам на Гий.

Победителят финишира с време от 4 часа, 51 минути и 16 секунди, като втората позиция с равно време беше за Гий. Впоследствие съдиите насрочиха закъснение от две секунди на Де Марки.

Магнус Корт реализира “големия шлем ” в колоезденето, като към този момент има една етапна победа в “Джирото ”, една в “Тур дьо Франс ” и две във “Вуелтата ”.

Основната група, в която беше и Герайнт Томас, приключи с пасив от 51 секунди, а това не докара до разбърквания в генералното класиране. Носителят на розовото трико резервира задатъка си от две секунди пред Примож Роглич, а трети остава Тао Харт.
 Водачът в Джирото се отдръпна Водачът в Джирото се отдръпна
11-тият стадий ще бъде най-дълъг в тазгодишното издание на Обиколката на Италия - 219 км от Камайоре до Тортона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР