Магистралният патрул в Канзас трябва да спре да използва тактика,

...
Магистралният патрул в Канзас трябва да спре да използва тактика,
Коментари Харесай

Федерален съдия издава разпореждане за забрана на тактиката на магистралния патрул „Канзас в две стъпки“

Магистралният патрул в Канзас би трябвало да спре да употребява тактичност, известна като „ Двустъпката в Канзас “, с цел да задържа водачи отвън щата задоволително дълго, с цел да открие причина да претърсват транспортните им средства за противозаконни опиати, постанови федерален арбитър.

Съединени американски щати. В понеделник окръжният арбитър Катрин Х. Вратил издаде непрекъсната възбрана. Разпореждането не беше ненадейно. Това следва решението на Vratil през юли, което дефинира, че тактиката нарушава конституционните права на водачите против неразумни претърсвания.

Говорителят на KHP Кандис Брешърс сподели, че заповедта се преразглежда от канцеларията на основния прокурор и отхвърли спомагателен коментар. Съобщение, оставено във вторник в офиса на основния прокурор Крис Кобах, не беше върнато незабавно.

Разпореждането има няколко условия, в това число камери и аудио за всички маркирани и немаркирани патрулни коли. Той също по този начин споделя, че служителите на реда би трябвало да осведомят водачите, че могат да откажат или да отдръпват единодушието си за претършуване когато и да е. Разпореждането също по този начин изисква по-добро образование и документи.

С „ Двете стъпки “ служителите на реда приключват първичното прекъсване на трафика, издават билет или предизвестие и стартират да се отдалечават, след което се обръщат назад, с цел да приказват повече към водача. Това им разрешава да продължат да търсят учредения за претършуване на транспортно средство или да завоюват време за идването на кучета, надушващи опиати.

Американският съюз за цивилен свободи заведе дело от името на трима водачи и двама пасажери, пътуващи през 2017 година, 2018 година и 2019 година от прилежащ Колорадо, който е легализирал използването на марихуана за забавление. Съдията заключи, че патрулът е ориентиран към водачи, пътуващи по междущатска автомагистрала 70 до или от щати, които са легализирали използването на марихуана за медицински или развлекателни цели. Канзас не е разрешил нито едното, нито другото.

„ Магистралният патрул на Канзас не е над закона “, сподели Шарън Брет, юридически шеф на ACLU на Канзас, в изказване във вторник. „ Докато KHP направи разнообразни опити да заобиколи отговорността за своите практики и да отсрочи тази възбрана, Конституцията надви. “

Патрулът преди този момент отбрани тактиката си като отговор на I-70, служител като главен „ кулоар “ за наркотрафикантите. Но Вратил сподели в решението от юли, че патрулът е „ водил война против водачите “.

„ Войната е главно въпрос на цифри: спрете задоволително коли и безусловно ще откриете опиати. И каква е вредата, в случай че няколко конституционни права бъдат потъпкани по пътя? “ написа тя.

Въпросите по отношение на тактиката на патрула станаха по-видими, откакто Колорадо легализира марихуаната за забавление преди съвсем десетилетие. Мисури направи същото през 2022 година, а Оклахома позволява използването на марихуана за медицински цели. Само няколко страни не разрешават най-малко здравна приложимост.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР