Магдалена Рибарикова победи със 7:5, 1:6, 7:6(5) поставената под номер

...
Магдалена Рибарикова победи със 7:5, 1:6, 7:6(5) поставената под номер
Коментари Харесай

Рибарикова победи Младенович в маратонски мач

Магдалена Рибарикова победи със 7:5, 1:6, 7:6(5) поставената под номер 1 в схемата Кристина Младенович в мач от група " А " на шампионата WTА Елит Трофи в Чжухай, Китай. Словашката тенисистка записа първата си победа след маратонски мач и към този момент е с актив от две точки, колкото има и Юлия Гьоргес. Младенович е последна след първия си мач.

Рибарикова, която завоюва след два часа и 48 минути игра, се нуждаеше от седем разигравания за мача за първата си победа в група " А " на конкуренцията. Тя загуби първия си мач против Гьоргес, само че към този момент е с баланс 1:1.

Рибарикова дойде в Чжухай в отлична форма, откакто в предходния шампионат в Линц стигна до първия си край за годината, изгубен против Барбора Стрицова. Срещу Младенович пък тя към този момент е с баланс 2:0, добавяйки още една победа към тази от Ролан Гарос през 2009-а година.

Рибарикова стартира мача с пробив и направи още един за 6:5, след което обаче трябваше да обръща сервис-гейма си от 0:30 до 40:30 и победа в първия сет. Младенович завоюва втория единствено за 44 минути, а в третия съумя да пробие за 2:1. След това обаче французойката позволи три следващи брейка, а нейната съперничка затвори мача в тайбрек.

Въпреки че взе участие в Елит трофи, Младенович е в серия от 11 следващи загуби, която стартира през месец август във Вашингтон. Тя е в Китай с помощта на мощното начало на сезона, когато завоюва шампионата в Санкт Петербург и игра на край в Мадрид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР