Магазините и заведенията във Венецуела престават да приемат местните боливари

...
Магазините и заведенията във Венецуела престават да приемат местните боливари
Коментари Харесай

Венецуела може изцяло да премине към биткойни поради хиперинфлация

Магазините и заведенията във Венецуела престават да одобряват локалните боливари и вместо това оферират да се употребяват задгранична валута и биткойни.
Причината за прекосяването към цифрова валута е хиперинфлацията, която от няколко години не може да бъде спряна. За разлика от другите страни с сходни стопански процеси, Венецуела няма налични американски долари, с цел да обслужва стопанската система си. Това са аргументите, заради които страната първа в света може да се откаже от обичайните пари и да премине към потреблението на криптовалута.

Специалист на компанията Andean Capital Advisors, неведнъж посещавал Венецуела, заяви пред CNBC, че непретенциозен обяд в тази страна коства $8-$10, а това съгласно настоящия курс са 200 000 боливара.

Обезценяването на венецуелския боливар и тежката хиперинфлация принуждават доста хора да преминат към потреблението на биткойни, с цел да могат въпреки всичко по някакъв метод да вземат участие във финансовите процеси.

По време на хиперинфлация, доста страни стартират да употребяват американски долари. Така да вземем за пример постъпи Зимбабве. Но Венецуела няма достъп до нужната доларова маса пари, нужна за поддържането на националната стопанска система.

Местните заведения и магазини към този момент престават да одобряват боливари и техните клиенти могат да заплащат с непозната валута или с биткойни. Може би Венецуела ще се окаже първата страна, напълно минала към цифрова валута.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР