Маестро Павел Клиничев, който този сезон е главен гост-диригент на

...
Маестро Павел Клиничев, който този сезон е главен гост-диригент на
Коментари Харесай

Три вечери с Трубадур в Софийската опера

Маестро Павел Клиничев, който този сезон е основен гост-диригент на Софийската опера и балет, ще дирижира " Трубадур " от Верди на 6 и 7 март от 19 ч. и на 8 март от 16 ч. Операта е предстояща от меломаните с неспокойствие, тъй като не е поставяна съвсем 30 години. Нейната премиера на сцената на Софийската опера беше през февруари 2019 година и публиката я посрещна с неспокойствие, показва Мая Филипова, бранд управител на Софийската опера и балет.

Режисьорът Филипо Тонон разкрива преди премиерата, че операта ще се извърши по този начин, както я е писал композиторът. Според него това се прави рядко, защото по-популярни са обичайните редакции на Верди. Всъщност редакциите улесняват изпълнителите, до момента в който в истинската си версия " Трубадур " е доста по-сложна, само че и по-театрална, или както певицата Радостина Николаева твърди, действието става доста динамично и се трансформира в непрестанна въртележка, от която едвам успяваш да си поемеш мирис. Режисьорът Филипо Тонон прави към този момент трети театър в Софийската опера - първите два като помощник на именития Уго де Ана. Сънародничката му Кристина Ачети е авторка на костюмите, които са достоверни.

В ролята на граф ди Луна на 6 и 8 март гостува румънският баритон Йонуц Паску. В функциите в другите спектакли ще забележим още Габриела Георгиева, Иванка Нинова, Даниел Дамянов, Светозар Рангелов, Баясгалан Дашням, Красимир Динев, Илия Илиев, Слави Манов, Веселин Михайлов, Радостина Николаева, Гергана Русекова, Костадин Андреев, Бисер Георгиев, Антон Радев. Диригентка на хора е Виолета Димитрова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР