Мадрид предлага Русия да бъде включена в черния списък на

...
Мадрид предлага Русия да бъде включена в черния списък на
Коментари Харесай

Мадрид предлага Русия да влезе в черния списък на офшорните държави

Мадрид предлага Русия да бъде включена в черния лист на офшорните страни, съобщи испанският министър председател Педро Санчес, предават международните информационни организации

„ Една от ограниченията, които Испания ще предизвиква както в Европейски Съюз, по този начин и в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР)  е оповестяването на Русия за офшорка, включвайки тази страна в черния лист на офшорните страни “, сподели той по време на тирада в испанския парламент.

Испания ще окаже оръжейна помощ на Украйна, заявява още Педро Санчес.

Той добави, че Испания постоянно е считала нахлуването на руските  войски в Украйна за офанзива против Европа, против европейските правила и полезности. Затова страната му поддържа активирането на Европейския фонд за мир за доставка на отбранителни и нападателни оръжия от Европейския съюз на Украйна. Испания е четвъртият донор на този фонд.

„ Това беше моята позиция и позицията на испанското държавно управление. И считам, че е съответна “, сподели Санчес.

" Заплахата против Европа би трябвало да получи съгласуван и обединен европейски отговор ", акцентира той.

 Европейският съюз приготвя четвърти пакет от наказания против Русия, който ще засегне огромни съветски предприемачи, стана ясно в това време.

Европарламентът през вчерашния ден единомислещо утвърди резолюция, осъждаща съветското нахлуване над Украйна и призоваваща за строги наказания против Москва. Евродепутатите приканиха да се ограничи вноса на нефт и газ от Русия и всички пристанища да бъда затворени за съветски кораби. Те също по този начин приканиха за понижаване на броя на дипломатическите задачи в страните от Европейски Съюз и за цялостно изключване на Русия от интернационалната система SWIFT.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР