Mъcĸ e нaeл Моrgаn Ѕtаnlеу ĸaтo cвoй cъвeтниĸ пo пpидoбивaнeтo

...
Mъcĸ e нaeл Моrgаn Ѕtаnlеу ĸaтo cвoй cъвeтниĸ пo пpидoбивaнeтo
Коментари Харесай

Мъск може да си позволи да придобие Twitter

Mъcĸ e нaeл Моrgаn Ѕtаnlеу ĸaтo cвoй cъвeтниĸ пo пpидoбивaнeтo нa Тwіttеr.

Милиардерът Илон Мъск, който неотдавна е най-големият акционер в Twitter предлага да купи обществената мрежа за 43 милиарда $. Това излиза наяве от регулаторни документи, показани в четвъртък.

Мъск предложи цена от 54,20 $ за акция в брой, което съставлява 54% награда по отношение на цената на затваряне на 28 януари и стойност от към 43 милиарда $. Акциите на обществената мрежа скочиха с 18%.

Мъск може да си разреши да придобие Twitter. В момента активите на милиардера са на стойност 260 милиарда $ съгласно Bloomberg Billionaire`s Index. Пазарната оценка на Twitter е към 37 милиарда $, добавя Money.bg. Мъск акцентира, че ще преразгледа позицията си като акционер в Twitter, в случай че офертата му бъде отказана.

Още щом стана ясно решението на Мъск да се откаже от участие в борда на шефовете на Twitter, анализатори завиха, че това отваря вратата за враждебно придобиване на компанията. Промяната в позицията на шефа на Tesla значи, че към този момент не е стеснен да има единствено 14,9% от компанията. 

Мъск разяснява че това е неговата " най-хубава и последна оферта ", като акцентира, че Twitter би трябвало да стане частна компания и да претърпи промени.

След като стана ясно, че е закупил над 9% от акциите, Мъск незабавно стартира да приказва за бъдещи ходове, в това число превръщането на централата на Twitter в Сан Франциско в подслон за бездомни и прибавянето на бутон за редактиране на туитове.

Изпълнителният шеф на Tesla е една от най-следените личносто от потребителите в Twitter. Той постоянно разгласява мемета и има над 80 милиона почитатели.

Акциите на Twitter скочиха с над 13% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, след новината за отправената от Мъск оферта. А тя е доста по-висока (с 18,2%) спрямо вчерашната цена на затваряне на равнище от $45,85 за акция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР