Мачовете на Етър срещу Витоша и на Царско село с

...
Мачовете на Етър срещу Витоша и на Царско село с
Коментари Харесай

Етър настоява за мачове по едно и също време с Царско село

Мачовете на Етър против Витоша и на Царско село с Черно море да се играят едновременно, упорства управлението на великотърновския клуб. Причината е, че те са основни за продължаването в борбата за 7-10 място или влизане в групата за 11-13 място. При победа на етърци над Витоша (мачът им е в четвъртък от 18:30 ч) решителен става дуелът Царско село – Черно море, в който домакините се нуждаят от 1 т., с цел да изпреварят Етър, до момента в който при загуба от варненци “виолетовите” ще са по-напред.

Ръководството на Етър пусна публична молба до БФС и малкия екран, държаща правата за лъчение на мачовете с искане да бъде изменен началният час на мача Етър – Витоша също на 20:45 ч.

" Мотивите за нашата молба са:
1. Огромен състезателен залог на двата отбора “Етър” и “Царско село” за систематизиране на местата в Група А, които дават късмет за авансово избавление от изпадане.
2. Спазване на главната функционалност на спорта и в частност футбола – почтена игра (феърплей).
3. Появилите се в медийното пространство изявления на старши треньора на “Витоша” за опити за влияние на срещата им с “Царско село”.
4. Свеждане до най-малко на всички неспортни фактори и зависимости при оформяне на класирането в груповата фаза на шампионата.
5. Максимално съблюдаване на разпоредбите за равнопоставеност сред клубовете и отменяне на фактора “единично домакинство” в последващите стадии на шампионата при образуването на крайното класиране (цитат от изпратени документи на БФС).

Ръководството на “Етър” се надява молбата ни да бъде задоволена, с цел да бъдат всички тимове в равнопоставеност ", пишат " виолетовите ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР