Мачът срещу Литва по всичко изглежда, че ще бъде последният

...
Мачът срещу Литва по всичко изглежда, че ще бъде последният
Коментари Харесай

Футболните национали близо до антирекорд

Мачът против Литва по всичко наподобява, че ще бъде последният ни късмет да запишем победа до края на квалификациите за Евро 2024. След този дуел ни остава посещение на Сърбия и домакинство на Унгария, в които мъчно можем да се надяваме на триумф. Затова и мачът с прибалтийската страна наподобява като последният ни късмет да се отсрамим и вземем победа, написа " Мач Телеграф ".

Тя би ни осигурила и значително предпоследното четвърто място.

Специално за европейско състезание не сме записвали победа единствено за първото му издание през 1960 година. Тогава обаче всички квалификации са под формата на елиминации. Нашите са спрени още от първия противник - Югославия. С тогавашните западни съседи вършим 1:1 вкъщи и губим с 0:2 като посетител.

След това за европейско състезание не ни се е случвало да финишираме квалификации без победа. Така наподобява, че над " трикольорите " е надвиснала заплаха да приключим без триумф за първи път от 63 години. Малко по-често това ни се е случвало за международно състезание. Тогава не печелим в пресявките за Мондиал 1934, 1938 и 1954.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР