ма такъв народ обяви, че ще участва на следващи избори.

...
ма такъв народ обяви, че ще участва на следващи избори.
Коментари Харесай

ЖИВИ СА! ИТН ще участва на следващите избори

ма подобен народ " разгласи, че ще взе участие на последващи избори. " Имам някакво вътрешно чувство, че ще е независимо ", сподели Йорданов на въпрос дали " ИТН " ще се яви независимо или ще търси предизборна коалиция. Попитан дали има смяна в отношението на партията за извънредно отричане на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Йорданов сподели: " Кога сме си сменяли позицията, за разлика от сегашните борци против мафията ".

Пресконференцията на " ИТН " беше отдадена на поредност от обвинявания на партията към някогашните им съдружни сътрудници от " Продължаваме промяната ".

" В предходното ръководство бяха казани доста неистини против нас ", разгласи Тошко Йорданов. Даде първо думата на някогашния министър на районното развиване Гроздан Караджов, който приказва за анулираното от Конституционния съд решение сумите за пътна поддръжка да бъдат одобрявани от Народното събрание. Парите за пътища бяха една от основните тематики, довели до разкол сред някогашните съдружни сътрудници " Продължаваме промяната " и " ИТН ". В предходния парламент партията на Кирил Петков и Асен Василев настояваше Народното събрание да утвърждава заплащанията поради подозрения за корупционни практики.

Според Караджов това е било единствено едно от " антикоалиционните и антидържавни решения ", наложени от " Продължаваме промяната ". Тошко Йорданов уточни, че разногласието сред двете партии за парите за пътища се е разразил откакто " ИТН " отказала да отдръпна претендента си за шеф на Българската национална банка (БНБ) Любомир Каримански. " Асен Василев сложи районното министерство като пленник поради разногласието за гуверньора за Българска народна банка ", сподели Йорданов.

Тошко Йорданов нападна " Продължаваме промяната " и поради прекратената поръчка за медицински хеликоптери. Бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов заприказва, че " се е търсила служба за съответен човек " и назова някогашния народен представител Георги Гвоздейков. Той напусна Народното събрание, с цел да оглави държавното сдружение, което трябваше да се занимае с така наречен Спешна помощ по въздуха.

" Защо Министерството на здравеопазването провежда публичната поръчка, откакто сдружението отиде към Министерството на превоза? Отново недовиждане ", сподели Пламен Данаилов.

Тошко Йорданов повтори тезата на партията си, че е напуснала някогашната четворна коалиция поради повдигане на ветото против Северна Македония за начало на договарянията за присъединение на Европейския съюз. " Там българите са терорирзирани в пъти повече в сравнение с преди този момент. България няма никаква сопа, с цел да дисциплинира опозицията и ръководещите в Северна Македония ", сподели Тошко Йорданов. Пропусна обаче да означи, че съгласно така наречен френско предложение България може още веднъж да постанова несъгласие на всеки стадий от договарянията, в случай че сделките не са спазени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР