Лютите чушки определено не са любимата храна на всеки. Но

...
Лютите чушки определено не са любимата храна на всеки. Но
Коментари Харесай

Бабиният домашен мехлем ще ни отърве завинаги от болката в ставите, приготвя се лесно

Лютите чушки несъмнено не са обичаната храна на всеки. Но от време на време в името на здравето ни се постанова да използваме и неща, които не са ни измежду желанията. Такъв е и случая с лютите чушки. Те са главната съставна част на този мас срещу болките в ставите. Домашният бабин лек е потребен, тъй като има противовъзпалително деяние и оказва помощ при ревматизъм, невралгия и болки в ставите. Продуктите за мехлема са:
10 свежи люти чушки, 2 чаши студено пресован зехтин и стъклен буркан с съдържимост 1 литър. Първо би трябвало да измием чушките и да махнем дръжките им. После ги смиламе в блендер или робот. Когато сме подготвени ги слагаме в буркана и прибавяме зехтина към тях. След това би трябвало да оставим да престои за една седмица на студено и мрачно място, като е значимо да разбъркваме понякога.

Когато този интервал изтече прецеждаме сместа през марля или цедилка.
Съхранението се случва в хладилника. Когато усетим болежка би трябвало да намажем мястото с мехлема. В началото е добре да вършим втриванията по няколко пъти дневно и да превържем плътно мястото по-късно. Очаквания резултат е да усетим мястото затоплено, само че не горящо. Когато мине известно време е добре да понижим масажите с маслото на един път на ден.
Ето и още едно средство, с което също може да си помогнете:
Джинджифил за ставни болки

Редица изследвания потвърждават, че джинджифилът има извънредно мощни болкоуспокоителни свойства. Той е също толкоз сполучлив против болки в главата или ставите, колкото и аналгетиците. Намалява неприятните чувства без да има отрицателните странични резултати на медикаментите. Активните му субстанции директно въздействат на ванилоидните рецептори, виновни за болката. Свойствата му се дължат на две съществени съставки – шагол и гингерол, които имат мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.
Той отлично подтиква храносмилането и усъвършенства чревната перисталтика. Освен това успокоява лигавицата на стомаха и балансира секрецията на стомашни сокове. Коренът е чудесно средство за филтриране на организма и за намаляване. Джинджифилът уголемява кръвоносните съдове и подкрепя кръвообращението. Той е един от най-мощните антиоксиданти.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР