Люксембург е най-богатата страна в Европейския съюз, а се смята

...
Люксембург е най-богатата страна в Европейския съюз, а се смята
Коментари Харесай

Безплатни градски транспорт и музеи: Ваканцията в най-богатата страна в света е по-достъпна, отколкото мислите

Люксембург е най-богатата страна в Европейския съюз, а се счита и за най-богатата страна в света. Страната е 10 пъти по-малка от съседката си Белгия. Това, което я качва на първи място в листата с богатите страни е висок Брутният вътрешен продукт на човек. Вероятно смятате, че една дребна почивка там ще източи сметката ви в банката. Но макар че е една от най-богатите страни в света, тя е изненадващо налична за посещаване.

Ето за какво Люксембург е подобаващ вид за пътуващите с стеснен бюджет:
Безплатен градски превоз  Снимка 629311
Източник:

Един от най-големите разноски по време на отмора е за напредване. Пътуващите би трябвало да обмислят какъв брой ще похарчат за влакове, рейсове и таксита, с цел да ги отведат до дестинациите, които желаят да посетят.

Но това не е по този начин, в случай че пътувате до Люксембург, тъй като публичният превоз е безвъзмезден в цялата страна. От 2020 година всички типове публичен превоз са безвъзмездни, в това число рейсове, влакове и новата съвременна трамвайна система, споделя traveloffpath.

Това значи, че можете да се качвате и слизате от рейс, трен или трамвай в Люксембург, без да похарчите нито стотинка. Дори не ви би трябвало билет!

Единственото нещо, което би трябвало да носите, с цел да пътувате с публичен превоз в Люксембург, е документ за идентичност.

Плюс е, че Люксембург има отлични трансгранични връзки с Германия, Франция и Белгия. Бързо, дейно, чисто и гратис. Едва ли има по-добър метод за пътешестване.

Настаняване

Люксембург е известна с това, че има богати поданици. Това значи, че в страната има обилие от 5-звездни хотели от, само че цените за тях са доста по-ниски, в сравнение с очаквате.

В съпоставяне с други европейски столици като Париж и Лондон, хотелите с пет звезди в Люксембург може да се нарекат налични. 5-звездни хотели в сърцето, центъра на града оферират нощувки за 249 $ през този август.

За нашите ширини това в действителност наподобява скъпо, само че в случай че сте с по-малък бюджет, тогава можете да намерите варианти за под 100 $ на вечер, още веднъж в сърцето на града. В покрайнините на града има по-евтини варианти.

Забележителности
 Снимка 569921
Източник:

Ако не сте отделили бюджет за музеи и галерии, няма проблем. Може да се възползвате от големия брой безвъзмездни атракции в Люксембург. Повечето от музеите в по този начин наречената Museum Mile оферират безвъзмезден вход за непрекъснатите си експозиции. Музеите, които не са безвъзмездни, оферират понижени цени или вечер на отворените порти един път седмично.

Достъп до Европа

Ако планирате премеждие в цяла Европа, тогава Люксембург е отлично място за настаняване. Той е централно ситуиран, което значи, че напускате страната заран, само че може да се връщате вечер, откакто сте обиколили покрайнините.

Ще имате разполагаем високоскоростни влакове до Триер (Германия), Мец (Франция) и Брюксел от центъра на града на всеки час. Високоскоростната железопътна мрежа може да ви води до Париж за по-малко от два часа.

Постоянното население на града е едвам 645 000 поданици. Това го прави необикновено спокоен и можете да се насладите на най-известните му забележителности без никакви тълпи, като в някои европейски столици като Париж, Берлин или Амстердам.
 Снимка 518353
Източник:

Назад във времето
 Снимка 629310
Източник:

Извън столицата в Люксембург има над 70 замъка на над 1000 години. Може да се каже, че са в жанр Дисни, в случай че би трябвало да създадем по-съвременно изложение, заобиколени от зелени гори и хълмове, придаващи уютно чувство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР