Люис Хамилтън все още няма нов договор с Мерцедес, а

...
Люис Хамилтън все още няма нов договор с Мерцедес, а
Коментари Харесай

Ще се разберат ли Хамилтън и Мерцедес за нов договор?

Люис Хамилтън към момента няма нов контракт с Мерцедес, а актуалният му договор изтича в края на сезон 2020 и този факт се разяснява все по-често. Последната информация – от английския Дейли Мейл – бе, че шесткратният международен първенец и Даймлер са постигнали пробив в диалозите. Разбрали се за ново съглашение – за три години със заплата от 50 милиона $ на сезон.

Сега обаче немският ефирен канал RTL твърди, че диалозите са прекъснати до края на сезона. Причината била полемиките да не разсейват водача и отбора на Мерцедес в борбата за купите.

До края на сезон 2020 остават седем съревнования, последната от които е планувана за 13 декември в Абу Даби. След 10 извършени старта Хамилтън е отпред на генералното класиране с 205 точки (6 победи). Съотборникът му Валтери Ботас е втори, на 44 точки. Трети в подреждането при водачите е Макс Верстапен (Ред Бул) – на 77 зад англичанина.

Сагата с новия контракт на Хамилтън стартира още през 2019 година Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф неведнъж съобщи, че желанието и на тима, и на водача е да останат дружно. Ботас към този момент подписа ново съглашение за 2021 година. Договорът на самия Волф също изтича. Австриецът съобщи преди дни, че в случай че заради някаква причина той или Люис не продължат да работят с отбора от Бракли, то екипът ще продължи да се оправя на същото високо равнище в шампионата.

Самият Хамилтън сподели през август, че му е неловко да договаря за нов договор на фона на причиняваните от пандемията нещастия. След това Волф няколко пъти изясни, че просто нямали време да обсъдят нещата поради натоварената стратегия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР