Люис Хамилтън поведе в класирането на Формула 1 след петия

...
Люис Хамилтън поведе в класирането на Формула 1 след петия
Коментари Харесай

Хамилтън поведе във Формула 1 с триумф в Испания

Люис Хамилтън поведе в класирането на Формула 1 след петия кръг от сезон 2019. Голямата звезда на Мерцедес завоюва за трети следващ път Гран При на Испания и по този начин смъкна от върха съотборника си Валтери Ботас. Финландецът започва от полпозишън, само че доста по-добрата реакция на Люис в най-важния миг му разреши да поведе колоната и до финала да не разреши на съперниците си даже и да се пробват да го нападат.

На последното, трето ходило от почетната стълбичка се качи Макс Верстапен. Холандецът се възползва от грешките в ръководството на Ферари и без да свети, през днешния ден стигна до третото място и спечелването на скъпи точки за своя тим Ред Бул.

Тоталното отчаяние още веднъж се споделя Ферари. Четвърти финишира водачът на отбора Себастиан Фетел, а едвам пети остана огромната вяра на Скудерия Шарл Леклер. Италианският отбор като че ли е решил, саботирайки самичък себе си, бързо да завърши с възможностите за купата още доникъде на шампионата.

Първо, шефовете на отбора закъсняха с решението си Себастиан да пропусне Шарл, откакто четирикратният международен първенец имаше сериозен проблем с предната си дясна гума и даже се стигна самият немец по радиото да предлага да отстъпи позицията си. По-късно обстановката се обърна и Леклер задържа прекомерно дълго зад себе си Фетел, макар че двамата бяха с разнообразни видове гуми и тактики. Всичко това акцентира цялостната некадърност на управлението във Ферари да ръководи съответно тим, който преди началото на сезона имаше съществени упоритости да спре Мерцедес и да завоюва международната купа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР