Людмил Веселинов предлага всички разходи, включително за месечните такси към

...
Людмил Веселинов предлага всички разходи, включително за месечните такси към
Коментари Харесай

Областният управител на Перник: Деца като Сашко да имат държавни джипиеси

Людмил Веселинов предлага всички разноски, в това число за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от страната

Предложение за законодателна самодейност, обвързвано със случая с 12-годишния Александър, внесе в Народното събрание регионалният шеф на Перник Людмил Веселинов, оповестиха от пресцентъра на администрацията му, оповестява.

В писмото си той упорства за неотложното разглеждане на Закона за хората с увреждания и смяна в нормативната уредба за безплатно даване на проследяващи устройства за деца и младежи със специфични просветителни потребности (СОП).

Веселинов предлага използването на два типа устройства – едните, които са вид часовник и други, които могат да се закачат на подобаващи места. Според регионалния шеф самодейността ще докара до оптимално бързо намиране на децата при отдалечаване от нормалната им среда.

Негово предложение е също всички разноски, в това число за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от страната. Идеята е да се даде опция на децата и младежите със СОП да получат гратис устройство, с цел да се обезпечи повече сигурност за тях и успокоение за родителите им.

Инициативата на регионалния шеф на Перник е подбудена от изгубването на дванайсетгодишния Александър. Момчето беше изгубено предишния петък следобяд и от този момент не може да бъде открито. Днес татко му разгласи 100 000 лв. за този, който откри Сашо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР