Любовта не се купува и не се преживява онлайн, предупреждават

...
Любовта не се купува и не се преживява онлайн, предупреждават
Коментари Харесай

МВР: Не позволявайте на романтични онлайн измами да ви разорят

Любовта не се купува и не се претърпява онлайн, предизвестяват от Министерството на вътрешните работи (МВР) на страницата си във Facebook във връзка със зачестили случаи на изпращане на пари след запознанства в обществените мрежи.

" Всичко стартира като една приказка, мислиш си, че си намерил индивида на живота си, само че най-после може да се видиш опустошен. Внимание, сантиментална машинация - тя стартира след запознанство в обществените мрежи ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

В диалога с отсрещната страна се усеща непосредственост с обещания за брак, взаимно общуване. Човекът насреща ще ви заяви, че скоро ще се видите и ще ви накара да живеете с тази мисъл, само че наложително ще се появи събитие, което може да се преодолее, в случай че се изпратят пари. Докато влюбената жертва е в положение да изпраща средства, връзката продължава, изясняват схемата от Министерство на вътрешните работи. Оттам предизвестяват, че от време на време измамниците прибягват и до различен сюжет, в случай че по време на интернет “ухажването ” е имало замяна на интимни фотоси или видео, те постоянно се употребяват за изнудване.

Най-уязвими към този вид измами са несемейните, живеещи сами хора, без значение дали са мъже или дами, търсещи сантиментални връзки посредством интернет. По общи наблюдения броят им у нас пораства, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Те предизвестяват жителите да не стартират връзка с хора, чиито профили ги показват като привлекателни и съществени – военни на задача в чужбина, капитани на кораби, работещи на нефтени платформи. " Не изпращайте ваши злепоставящи ви фотоси или записи. Стигне ли се до миг, в който би трябвало да изпратите пари на човек, с който сте се срещнали по сходен метод, без значение каква е повода, а тя постоянно е вследствие на затрогваща история, не го правете, знайте, това е машинация ", показват от Министерство на вътрешните работи.
 
От дирекция " Киберсигурност " към " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) оповестиха в края на предходната година, че получават от 30 до към 50, от време на време до 70 сигнала дневно за така наречен сантиментални измами. В ГДБОП са се оплаквали жертви, които “плащат половин милион евро, дори и повече ”. Жертвите на сантиментални измами взимат заеми от банки или продават имущество и изпращат парите по сметки в чужбина, показаха от ГДБОП. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР