Любовта може и да е във въздуха, но ако не

...
Любовта може и да е във въздуха, но ако не
Коментари Харесай

Бонбони, подаръци, вечеря - как хората по света посрещат Св. Валентин

Любовта може и да е във въздуха, само че в случай че не можете да я усетите, евентуално не сте създали добър подарък за Свети Валентин. Поне по този начин имат вяра в Канада, където през 2017 година са похарчили средно по 58 $ за своите обичани хора. Проучване на Ebates – платформа за спестявания и финанси, измежду повече от 1000 канадци показа, че 68% от интервюираните считат Денят на Свети Валентин за освен това от малоумен празник. През 2021 година канадците са похарчили 21,8 милиарда $ за Свети Валентин – по-малко от сумата, която са похарчили през 2020 година, само че въпреки всичко сумата е забележителна.

Друго изследване на Picodi.com пресметна какъв брой пари харчат хората за среща в разнообразни градове по света. В Торонто вечерята за двама с вино и кино коства към $161. Подобна среща, само че в Ню Йорк е към $185 в това число обилен букет цветя. В Париж влюбените харчат към 100 Евро за среща точно на Свети Валентин, а в Токио срещата в Деня на влюбените излиза до 200€.

И до момента в който всички се чудим как пристигна тази традиция за дарове в средата на февруари сред Коледа и Великден, а натискът за впечатляващ подарък става все по-голям, питаме се, материалният подарък удостоверение ли е за  извисена обич? 

Ето малко данни към появяването на подаръците за Свети Валентин и тяхното значение:

Розите

Розите са били обичаните цветя на гръцката богиня Афродита. Розата е смела и символизира мощни усеща, тъй че влюбените ги употребяват, с цел да покажат безграничната си обич един към различен. Червената роза приказва за пристрастеност, жълтата за ревнивост, а бялата за съществени планове. Напоследък се вършат букети микс от разнообразни цветя, само че розата постоянно е доминирала, когато става дума за мощни усеща.

Любовната картичка

На 14 февруари 1415 година херцогът на Орлеан - Чарлз, изпратил на жена си стихотворение, до момента в който е затворен в Лондонската кула. Това сложило началото на традицията за замяна на любовни картички и послания, написани на хартия. До 16-и век това станало толкоз постоянно срещано, че даже религиозни водачи проповядвали за замяна на любовни послания сред влюбените под формата на обет. Днес картичките може към този момент да се на от хартия, а да са цифрови, само че засвидетелстват обич със специфични послания, които, в случай че нямате подарък слово, лесно може да се намерят в интернет или да се заплати за  написването на любовен стих по поръчка.

Шоколадовите бонбони

Днес синонимът на Денят на влюбените е кутия шоколадови бонбони и то съвсем несъмнено, със бонбони сърчица. През 17-и век шоколадовите дребни хапки завладяват Европа като се продават насипно на грамаж, само че и в красиви кутии, практично завършени в подобаваща форма за Свети Валентин. И защото шоколадът се счита за афродизиак, бонбоните за Деня на влюбените нормално са шоколадови.

Книга със особено обръщение

Макар Свети Валентин да не е характерен празник за Япония, през последните години тази традиция навлезе и там. А влюбените избират да си разменят книги с скъпи послания. Има цяло придвижване на скъпите любовни книги, които се разменят и препродават от хора, изпитали мощния резултат след прочитането.

Специално долни дрехи

През последните години търговците попълниха още една ниша като пуснаха особено любовно долни дрехи - дамско и мъжко, което да е мощен знак за еротичните мечти. Макар не във всички култури това да се приема еднообразно, в западния свят този вид подарък има доста огромен триумф.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР