Любовниците на монарсите в миналото се помнят главно заради връзката

...
Любовниците на монарсите в миналото се помнят главно заради връзката
Коментари Харесай

Силата на фаворитката: Кралската любовница, която промени историята

Любовниците на монарсите в предишното се помнят основно поради връзката им с владетеля, само че в този момент ще ви разкажем за следващата дама, превъзходила този стандарт. Тя не се задоволява единствено с купата любимка, а се ангажира в политически начинания, взема основни решения за нацията и подкрепя обществото с благотворителни действия., както. Чували ли сте обаче за Анна Констанс декор Козел? 

Съдбата на Анна Констанс, родена на 17 октомври 1680 година в благородното семейство декор Брокдорф, е много общоприета за това време. Тя прекарва детството си в родното имение, учейки се на дворцовия етикет, а в младостта си става една от придворни дами на херцогиня София Амалия в замъка Готорп, Германия. Анна Констанс е известна с лекомислените си възгледи, поради които придворните не я харесват. Докато към момента е на работа на херцогинята, тя забременява извънбрачно и не споделя името на бащата, което провокира доста злословия. 
                             

След този случай Анна Констанс е принудена да отиде в Дрезден - там тя среща първия си и единствен брачен партньор, барон декор Хойм. Двамата се женят през 1704 година, само че фамилното им благополучие не е писано да продължи постоянно. Няколко години по-късно момичето се среща с полския крал Август II, който незабавно се влюбва в очарователната Анна. 

След срещата им събитията стартират да се развиват бързо. Любимката на монарха се развежда със брачна половинка си, а кралят от своя страна прекъсва връзките с предходната си държанка, княгиня Любомирская. Нещо повече, Август II е толкоз удивен от обичаната си, че я подарява с купата графиня Козелска през 1706 година, а също по този начин й дава документално заричане да се ожени за нея след гибелта на актуалната му брачна половинка. Това е немислим триумф, за който множеството фаворитки могат единствено да мечтаят. 
                             

Специалната позиция, купата и любовта на монарха, от който тя, апропо, ражда три деца, обаче не са задоволителни за Анна Констанс. Тя стартира интензивно да се намесва в политическите въпроси на страната и да дава хрумвания. По-специално, не утвърждава отношението на обичания си към католическата религия, защото е протестантка. Този факт разгневява освен представители на църквата, само че и близки до монарха, защото точно преходът към католицизма е било изискването за връщането на краля на власт. 

В допълнение, всички са загрижени за мощното въздействие, което Анна Констанс има върху краля. Скоро след началото на връзката им в обществото стартират да се появяват клюки, че момичето желае да провежда държавен прелом и да вземе властта в собствени ръце. Разбира се, подобен резултат плаши обществеността и придворните стартират да търсят нова любимка за монарха. 

Скоро те съумяват да убедят краля, че Анна Констанция в действителност приготвя протест против него и Август II взема решение да се отърве от обичаната си. През 1713 година тя е изгонена без право да се върне. Този излаз е много допустим за графиня Козелская. През годините на връзката си с монарха тя съумява да натрупа обичайно положение, а изискванията в новото й леговище са повече от комфортни. 
                             

Всичко това обаче не е достатъчно за някогашната любимка на краля и две години по-късно тя се връща, с цел да откри собствен родственик, на който да съобщи писменото заричане на Август II да се ожени за нея. Кралят, научавайки за проектите ѝ, е мощно угрижен за вероятните последствия от този проблем и заповядва арестуването на Анна Констанс.  

Тя е задържана през 1716 година, след което е заточена в крепостта Щолпен в Германия, където прекарва остатъка от живота си. След гибелта ѝ през 1765 година тази цитадела се свързва с името на графинята и загатна за нея, като една от най-скандалните и спорни персони в историята на това време. 

Вижте историите на още 4 кралски любовници в нашата изложба: 
 Най-могъщите кралски метреси в историята  Най-могъщите кралски метреси в историята  Най-могъщите кралски метреси в историята  Най-могъщите кралски метреси в историята
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР