Любопитно Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци?

...
Любопитно Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци?
Коментари Харесай

Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци?

Любопитно Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци? Обичайно сребристите облаци се образуват покрай полюсите, само че в последно време учените следят появята им над Европа и Съединени американски щати  Деница Георгиева 14 юли 2019, 16:57 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци?
Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци?
 Рецепта за мусака, която евентуално не знаете
Рецепта за мусака, която евентуално не знаете
 Какво да НЕ вършим, с цел да бъдем здрави
Какво да НЕ вършим, с цел да бъдем здрави
 1966: Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач
1966: Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач
 Токио - едно широко място, на което да се вдъхновиш
Токио - едно широко място, на което да се вдъхновиш

" Дъжд " от долари заваля на автомагистрала
 Санферминес – когато жаждата за адреналин заличава риска от гибелта
Санферминес – когато жаждата за адреналин заличава риска от гибелта
 Ирина Шейк разкри на кого е кръстена щерка ѝ - доста специфичен човек за нея
Ирина Шейк разкри на кого е кръстена щерка ѝ - доста специфичен човек за нея

ко сте от хората, които по здрач обичат да излизат на терасата и да поглеждат към нощното небе, най-вероятно сте забелязали, че в последно време някои облаци са по-светли от други.

В последно време учените означават, че впечатляващи перести светещи синкави облаци се следят над Европа и Съединени американски щати.

Тези облаци всекидневно се образуват към двата полюса, само че това лято за пръв път от доста години насам те се появяват и над други райони на извънредно ниска височина.

Сребристите облаци, познати още като мезосферни,

са относително рядко атмосферно събитие.

Те се образуват на към 80 км над земната повърхнина в мезосфрата (около четири пъти по-високо от облаците, които следим еждневно) и са формирани от ледени кристалчета, което ги прави забележими единствено по време на астрономически сумрак, когато Слънцето е под хоризонта на наблюдаващия.

Тъй като на тази височина въздухът би трябвало да бъде доста по-студен от 0 градуса по Целзий, с цел да замръзне (-120 градуса по Целзий) най-често се следят през летните месеци от географска широчина сред 50 и 70 градуса северно или южно от Екватора.

Защо най-високият слой на атмосферата е най-студен?

Защо мезосферата, която непрекъснато е изложена на слънчеви лъчи, доближава до най-ниските температури, позволяващи на въздуха да замръзне?

Това се дължи на обстоятелството, че въздухът от мезосферата се движи от единия към другия полюс съгласно това на кой от двата е зима и бива сменен от въздух, който се изкачва от по-ниски пластове, разширявайки се и охлаждайки се.

Водата доближава до сребристите облаци по два метода – или бива донесена от по-ниските пластове на атмосферата, или се образува от разпада на метана, абсорбиращ слънчевите лъчи.

За да се образуват облаците е нужно повече от въздух и вода

За ниско разположените облаци са нужни и частици като аерозоли от прахуляк, пясък и сол.

В мезосферата обаче главния източник на тези частици са метеоритите, които изгаряйки в най-високите пластове на атмосферата оставят след себе си метеорен прахуляк. Този прахуляк, в композиция с задоволително ниски температури, води до кондензация и образуването на впечатляващите сребристи облаци.

По тематиката  Облаците на Марс се образуват поради астероиди Облаците на Марс се образуват поради астероиди  Интересни обстоятелства за мълниите, които може би не знаете Интересни обстоятелства за мълниите, които може би не знаете  Южна Европа ще стане пустиня съгласно климатолози Южна Европа ще стане пустиня съгласно климатолози  И над Русия изгряха три слънца (видео) И над Русия изгряха три слънца (видео)

По време на сумрак през лятото следим красивите облаци, които светят в синкави нюанси. Светлината, която осветява тези облаци, първо минава през озоновия пласт, който всмуква алената светлина и пропуща синята, придавайки им синкав цвят.

Защо сребристите облаци се появяват все по на юг?

От 2002 година учените следят развой на изместване на тези облаци на юг.

През юни месец тази година е маркиран връх на най-ниско видяни сребристи облаци в небето над Лос Анджелис.

Това се дължи на изключителната мокрота в мезосферата и обстоятелството, че сега Земята се намира в слънчев най-малко – интервалът на 11-ят безоблачен цикъл, когато Слънцето е най-слабо.

По-слаби слънчеви лъчи значат по-малко ултравиолетова светлина, която да унищожава водните молекули, и по-голям късмет за облаците да се образуват.

Хората също играят роля при образуването на светещите облаци

Скорошните изследвания сочат, че нарасналите излъчвания на метан в атмосферата образуват спомагателна водна пара в мезосферата, създавайки предпоставки за образуването на сребристи облаци.

Така че, оглеждайте се повече в небето по здрач. Въпреки че България се намира на 41 до 44 градуса на север от Екватора, климатичните промени и слабото Слънце ни разрешават да зърнем някой различен хубав сребрист облак.
Няколко забавни обстоятелството за мълниите

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: облаци небе климат .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара За дома  DSK  <p>Уникални къщи, които са <strong>върху вода</strong></p> Иновативно! Къщи, които са върху вода (ВИДЕО)  <p>Растения, които <strong>отблъскват комарите </strong>от дома</p> Растения, които отблъскват комарите от вкъщи.box-DSK { margin: 50px 0; }.box-DSK img { width: 100%; height: auto; }.box-DSK.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-DSK.list-item { background: #fff; padding: 15px 0; border-left: 15px solid #fff; border-right: 15px solid #fff; }.box-DSK.box-content { padding: 0; padding-top: 15px; border-left: 15px solid transparent; border-right: 15px solid transparent; border-bottom: 15px solid transparent; background: #136f52 url(`https://www.vesti.bg/resources/assets/dsk/dsk-wallpaper.jpg`) top center; } Не пропускай  <br> <strong> Поетът, </strong> чиято душа се изповяда в една <strong> обезверена ария </strong> <br>
Поетът, чиято душа се изповяда в една обезверена ария
 <br> Учени: Ядрото на Земята изтича към мантията <br>
Учени: Ядрото на Земята изтича към мантията
 <br> <strong> Как да упражняваме </strong>, без да си губим времето <br>
Как да упражняваме , без да си губим времето
 <br> профил на Джилиан Андерсън <br>
профил на Джилиан Андерсън
 1 Разкошни бански на ревю в Маями Бийч (СНИМКИ)  1 Зелената рокля на Кейт, за която всички приказват (СНИМКИ)  1 Три секси хубавици сграбчиха вниманието на Ковънт Гардън (СНИМКИ)  1 Прелестно трио: Кейт, Меган и Пипа по женски на Уимбълдън (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Разкошни бански на ревю в Маями Бийч (СНИМКИ) Разкошни бански на ревю в Маями Бийч (СНИМКИ)  Зелената рокля на Кейт, за която всички приказват (СНИМКИ) Зелената рокля на Кейт, за която всички приказват (СНИМКИ)  Три секси хубавици сграбчиха вниманието на Ковънт Гардън (СНИМКИ) Три секси хубавици сграбчиха вниманието на Ковънт Гардън (СНИМКИ)  Прелестно трио: Кейт, Меган и Пипа по женски на Уимбълдън (СНИМКИ) Прелестно трио: Кейт, Меган и Пипа по женски на Уимбълдън (СНИМКИ) Последни  <p>Защо в небето <strong>над Европа</strong> се появиха <strong>светещи облаци</strong>?</p> Защо в небето над Европа се появиха светещи облаци?  Земетресение в Гърция, усетено и у нас Земетресение в Гърция, усетено и у нас  <p>Части от съветските ракети&nbsp;С-400&nbsp;в Турция, Съединени американски щати реагира</p> Части от съветските ракети С-400 в Турция, Съединени американски щати...  Какво да не забравим, когато продаваме телефона си Какво да не забравим, когато продаваме телефона си  Снимка:архив Сняг през юли в Рила  <p>Пет мита за тайните служби в Европа</p> Пет мита за тайните служби в Европа  Оранжев код за 18 области, ще има гръмотевични стихии Оранжев код за 18 области, ще има гръмотевични стихии  Рецепта за мусака, която евентуално не знаете Рецепта за мусака, която евентуално не знаете  <p>Какво да НЕ вършим, с цел да бъдем здрави</p> Какво да НЕ вършим, с цел да бъдем здрави  Банов разпореди инспекция за Белоградчишките скали Банов разпореди инспекция за Белоградчишките скали  Жълтите жилетки стачкуваха на Северната гара Жълтите жилетки стачкуваха на Северната гара  Могат ли интерактивните филми да трансформират киното Могат ли интерактивните филми да трансформират киното  <p>Скандални изявления на Дачич освен към България</p> Скандални изявления на Дачич освен към България  Сняг в Румъния Сняг в Румъния  Мнението на германците за треперенето на Меркел Мнението на германците за треперенето на Меркел  Радиация 3 пъти над нормата на Радиация 3 пъти над нормата на " Вромос "  Франка Виола Жената, която отхвърли да се омъжи за своя изнасилвач  Стопани и инспектори в конфликт поради чумата Стопани и инспектори в конфликт поради чумата  Опасно време в Гърция във вторник, туристите не се отхвърлят от почивката Опасно време в Гърция във вторник, туристите не се...  Бизнесът желае незабавни промени за цената на тока Бизнесът желае незабавни промени за цената на тока Всичко от през днешния ден Виц на деня Предизборен протест. – Гарантираме, че единствено след пет години всички ние ще живеем по-добре, в сравнение с в Европа! Уплашен глас от последния ред: – Какво ли… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българинът, спечелил  Деси Радева на 50! Моментите, в които всички приказваме за нея  Здравословната закуска, с която Биляна Йотовска започва деня  Анджелина Джоли озари Париж с невероятна рокля (СНИМКИ)  Бащата на народа, пред който българите плакаха  Учени: Най-евтиният метод да спрем световното стопляне Водещи вести  Оранжев код за 18 области, ще има гръмотевични стихии Оранжев код за 18 области, ще има гръмотевични стихии  Земетресение в Гърция, усетено и у нас Земетресение в Гърция, усетено и у нас  Снимка:архив Сняг през юли в Рила

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР