Любопитно Паралели – изложбата, на която да се насладите с

...
Любопитно Паралели – изложбата, на която да се насладите с
Коментари Харесай

Паралели – изложбата, на която да се насладите с душата си

Любопитно Паралели – изложбата, на която да се насладите с душата си От 18 септемвридо 5 октомври в изложба Сан Стефано можее да разгледате изложбата, разговор сред две народи  Надежда Неменски 21 септември 2019, 11:49  Паралели – изложбата, на която да се насладите с душата си Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
т 18 септември Националната aсоциация на актуалните италиански графици ще гостува на изложба Сан Стефано с изложбата ПАРАЛЕЛИ - разговор сред две народи, които са измежду най-интересните в областта на актуалната графика.

Близо 50 са творбите, показани в изложбата със модерна българска и италианска графика, която сплотява селекция от най-изявените български графици, до които се подреждат и представители на италианската асоциация, даващи повсеместен взор към най-новите естетически и семантични достижения в модерната графика.

Изложбата Паралели ще даде опция на публиката да се допре до експресивната виталност на тези две действителности, характеризиращи се с графични достижения от най-високо равнище, и като техника, и като пълнота.

В ГАЛЕРИЯТА НИ РАЗГЛЕДАЙТЕ ЧАСТ ОТ ИЗЛОЖБАТА
PARALLELS / ПАРАЛЕЛИ fine art printmaking / модерна графика  паралели графики графика  паралели графики графика  паралели графики графика  паралели графики графика
Творческата и отзивчива мощ на българските графици разкрива самобитни обичаи и сензитивност, които са в разговор с творбите на италианските създатели и взаимно се обогатяват.

Наситеността на официални стойности и паралелното благосъстояние на интерпретационни подходи, които характеризират всички изложени произведения, постановат на феновете едно ново времево измерение, изисквайки деликатен взор от близко, кадърен да изследва освен изображението, само че и изразните качества, които са дали форма на наличието.

През месец май 2019 година изложбата Паралели/Confronti беше показана и в Сицилия, в галерията за модерно изкуство LOC – Capo d’Orlando. Куратори са Джакомо Миракола – шеф на изложба Капо д'Орлaндо и Велико Маринчевски.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: изложба галерия Паралели България Италия графика
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР