Любопитно, но факт: в дома на най-голямата автомобилна индустрия на

...
Любопитно, но факт: в дома на най-голямата автомобилна индустрия на
Коментари Харесай

Тунинг на Lada? Такъв се прави единствено в Германия

Любопитно, само че факт: в дома на най-голямата автомобилна промишленост на континента има едно тунинг ателие, което е намерило нишата си да предлага в действителност неповторими артикули. Става въпрос за Zubr Concept, което твори върху Lada Niva.

Тунинг ателието се намира на към 50 км от Берлин, в Грандзее. Градчето е известно с двореца Мезеберг, формалната резиденция на гостите на немското държавно управление. Тук бе отседнал Владимир Путин при последната си аудиенция в Германия през лятото на 2018 година, когато имаше среща с Ангела Меркел в замъка.

Не доста надалеч оттова се намира и комплексът на Zubr Concept. Компанията освен прави Лади по специфична поръчка, само че и постоянно поддържа неголяма наличност от разнообразни подготвени модели на съветската компания.

И в случай че чисто нова Lada Niva (в базово оборудване) коства към 15 000 евро в Германия, тази цифра може да скочи до три пъти, в случай че моделът премине през цеха на Zubr. Ако желаете да се чувствате по-комфортно, то претапицирането на салона си е наложително. Услугата обаче лишава три седмици и цената е 400 000 рубли (12 800 лева.).

Но това е единствено козметика на фона на по-сериозните доработки, които прави Zubr Concept. Какво ще кажете за 4-врат пикап Niva и място за стрелец? Този модел, естествено, не е предопределен за съмнителни въоръжени формирования, а за ловци из горите на Бавария. Дори името на модела Jagdtraum безусловно се превежда като „ Мечтата на ловеца “. Тази версия ще излезе на искащите 42 000 евро.

„ Мечтата на ловеца “ даже има стойки за оръжия и багажник за предпазване на ловни муниции. По мотора не е правено нищо, Zubr не преследва увеличение на мощността. Niva е с най-токсичното равнище на излъчвания съгласно локалните регулации, което значи, че нейният притежател ще би трябвало да заплаща повече налози съгласно локалните закони.

Още по темета четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР