Любопитно Кое е най-доброто място за търсене на извънземен живот

...
Любопитно Кое е най-доброто място за търсене на извънземен живот
Коментари Харесай

Кое е най-доброто място за търсене на извънземен живот

Любопитно Кое е най-хубавото място за търсене на извънземен живот Ето къде учените считат, че имат максимален късмет за триумф 25 юни 2020, 11:47  Кое е най-хубавото място за търсене на извънземен живот Източник: iStock/Guliver Images
ърсенето на извънземен живот от ден на ден се насочва към световете с океани в Слънчевата система и има нови доказателства, че луната на Юпитер – Европа би трябвало да бъде първото място. Според нови модели, подземните океани на Европа биха могли да поддържат живот.

Екипът на НАСА, изравен зад това проучване, е пресметнал, че процеси като радиоактивен разпад или приливни сили биха могли да генерират задоволително топлота, с цел да може да се получи течна вода на ледената луна, на която повърхностните температури в никакъв случай не надвишават към -140 градуса по Целзий.

Проговори водачът, снимал фрагменти с НЛО

Резултатите бяха показани на конференцията Голдшмид и занапред следва инспекция, само че те са единствено най-новите в дългата редица от улики, които сочат

Европа като допустимо място за живот .

Не сме доста сигурни каква форма може да одобри извънземният живот, в случай че успеем да го намерим, само че океанските светове като луните на Сатурн – Европа и Енцелад са от огромен интерес за учените. Под плътните ледени обвивки се чака да има течни океани – открити са струи водна пара, изтичащи и от двете.

Това дава вяра, че луните могат да са дом на живот, непосредствен до екосистемите към хидротермалните отвори тук на Земята. В студените, тъмни дълбочини на океана вулканичните отвори вкарват топлота във водите към тях. Там животът е построен върху химически синтез, употребявайки химическа сила, а не слънчева сила за произвеждане на храна.

В Млечния път може да има 6 милиарда "земеподобни " планети

НАСА ще стартира задача към Европа през 2024 година ,

учените работят, с цел да схванат по какъв начин тази задача може да търси признаци за живот – и какъв брой е евентуално да ги открие. Основната цел на изследванията на планетарните учени на НАСА е да намерят от кое място може да пристигна водата. Изследването допуска, че тя е обвързвана с минерали, които са били разградени от топлината на радиоактивния разпад, приливни взаимоотношения с Юпитер или композиция от двете.

„ Успяхме да моделираме състава и физичните свойства на ядрото, силикатния пласт и океана”, изясни Мелуани Дасвани, академик от НАСА. „ Установихме, че другите минерали губят вода и летливи субстанции на разнообразни дълбочини и температури. Ние добавихме тези летливи субстанции, за които се счита, че са изгубени в ядрото, и установихме, че те подхождат на плануваната маса на океана сега, което значи, че те евентуално участват в океана”.

На базата на по-ранни проучвания знаем, че

Европа е много солена, което води до очаквания, че нейните океани са много сходни на тези на Земята .

Симулацията на откривателите също моделира състава на океана на Европа с течение на времето и откри, че той евентуално е бил леко киселинен, както може би е бил на Земята, с високи концентрации на въглероден диоксид, сулфат и калций.

Учени считат, че има най-малко 8 извънземни цивилизации

„ Всъщност се смяташе, че този океан към момента може да бъде много серен, само че нашите симулации, съчетани с данни от галактическия телескоп Хъбъл, показващи хлорид на повърхността на Европа, допускат, че водата най-вероятно е станала богата на хлориди. С други думи, неговият състав е по-скоро като този на океаните на Земята. Вярваме, че този океан може да бъде много подобаващ за живот”, сподели Мелуани Дасвани.

Следващата стъпка ще бъде изследване дали са евентуални някои от другите условия за живот. Изпускането на стълбове пара на повърхността на Европа демонстрира, че луната е геологично дейна, танцът ѝ с Юпитер и луните Йо и Ганимед предизвиква вътрешни напрежения, които биха могли да поддържат океана течен.

Все още не знаем дали Европа е вулканично дейна, способна да създава хидротермални отвори ,

към които се струпва дълбоководния живот тук на Земята. Ако е по този начин, тази активност би могла да способства за химическата еволюция на океана на Европа. „ Европа е един от най-хубавите ни шансове да намерим живот в нашата Слънчева система. Мисията на НАСА Europa Clipper ще започва през идващите няколко години и по тази причина нашата работа цели да се подготвим за задачата, която ще изследва обитаемостта на Европа”, изясни Дасвани.

Пентагонът: Имаме секретно видео на среща с НЛО

И добави: „ Нашите модели ни карат да мислим, че океаните на други луни, като съседът на Европа Ганимед и луната Титан на Сатурн, също може да са се образували от сходни процеси. Все отново би трябвало да разберем няколко точки, като да вземем за пример по какъв начин течностите минават през скалистата сърцевина на Европа”.

Резултатите от изследването са показани на конференцията в Голдшмид.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: извънземни живот космос Европа НАСА.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Изследване: Колко българи ще останат до 2070 година - България | Vesti.bg Изследване: Колко българи ще останат до 2070 година - България | Vesti.bg  Отново огромен брой случаи на ковид у нас Отново огромен брой случаи на ковид у нас  Защо една германка избра Родопите пред Карибите? Защо една германка избра Родопите пред Карибите?  Tреньор на Гришо за бащата на Джокович: Няма по какъв начин да падне по-ниско Tреньор на Гришо за бащата на Джокович: Няма по какъв начин да падне по-ниско Последни  МОН с предложение за нов предмет и изпити МОН с предложение за нов предмет и изпити  Европа - луната на Юпитер
Кое е най-хубавото място за търсене на извънземен живот
 Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи  Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, а президентът Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, а президентът  Васил Божков, Цветомир Найденов
Божков пусна фотография на наблюдаващия го прокурор. Прокурори: Криминален напън
 Разбиха противозаконен завод за тютюн в Пловдивско Разбиха противозаконен завод за тютюн в Пловдивско  Вирусолог: Използвайте лятото, с цел да укрепите имунната си система Вирусолог: Използвайте лятото, с цел да укрепите имунната си система  Фирми Фирми " фантоми " мамят клиенти, оставят ги без артикули и пари Всичко от през днешния ден Виц на деня Богат човек всякога давал забележителна сума на бедняк край църковен храм. Един ден индивидът липсващ и дълго време го нямало. След няколко седмици просякът… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  МОН с предложение за нов предмет и изпити МОН с предложение за нов предмет и изпити От министерството се концентрират върху цифровата креативност в образованието  Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи Борисов за кмет от Българска социалистическа партия: Когато кметът е добър, страната не му пречи Днес министър председателят е на посещаване в Троян, където ще стартира създаване на транспортен мост над река Осъм  Васил Божков, Цветомир Найденов Васил Божков атакува наблюдаващия го прокурор Действията на Прокуратурата против корупцията и проведената престъпност предстоящо провокират опити за политически, стопански, медиен, а към този момент и престъпен напън, съобщи в декларацията Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет  Вирусолог: Използвайте лятото, с цел да укрепите имунната си система Вирусолог: Използвайте лятото, с цел да укрепите имунната си система Коронавирусът отслабва, само че това ще отнеме време, безапелационна е проф. Радостина Александрова  Обвиненията против Григор: Обвиненията против Григор: " Балкански пристрастености и фамилни пристрастия " Какво считат по тематиката Асен Григоров и Стефан Цветков  Денис Куейд и Лора Савоа Новата жена на Денис Куейд - по-млада от заварения си наследник Актьорът подписа трети брак скрито  Германия не разрешава пластмасовите произведения за еднократна приложимост Германия не разрешава пластмасовите произведения за еднократна приложимост Забраната влиза в действие от юли 2021 година  Радев vs. Борисов - до каква степен ще стигне спора сред институциите Радев vs. Борисов - до каква степен ще стигне спора сред институциите Коментар на политическия анализатор Слави Василев и политолога Румяна Коларова  <p>Любопитни обстоятелства за лятото, които може би не знаете</p> Любопитни обстоятелства за лятото, които може би не знаете За мнозина това е обичан сезон, свързван най-много с отпуска и почивка, посещаване на обичано място, по-чести срещи с другари  Хаос в болничното заведение във Велинград, медиците подават групова оставка Хаос в болничното заведение във Велинград, медиците подават групова оставка 60 000 души от региона са застрашени да останат без лекарска помощ  Кражба измежду бял ден и упоени домашни любимци Кражба измежду бял ден и упоени домашни любимци Крадците са отмъкнали 4000 лева, бижута и старинни монети  Брутално принуждение над куче: Дете го впрегна да дърпа каруца и го преби с лопата Брутално принуждение над куче: Дете го впрегна да дърпа каруца и го преби с лопата Оказало се, че на тормоз било подложено още едно четириного  Спазени ли са ограниченията за сигурност при градежа на тунела Спазени ли са ограниченията за сигурност при градежа на тунела " Железница "? Отговор на този въпрос дава изпълнителният шеф на компанията - реализатор  <p>Мухъл и воня: по какъв начин живеят източноевропейците в &quot;Тьонис&quot;</p> DW: Мухъл и воня - по какъв начин живеят източноевропейците в " Тьонис " Mного от източноевропейците, които работят за най-голямото немско месопреработвателно дружество " Тьонис ", живеят в невъобразими условия  Слънце, само че и дъжд с гръмотевици през днешния ден Слънце, само че и дъжд с гръмотевици през днешния ден Вижте къде е разгласен жълт код за условия за интензивни превалявания и градушки
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР