Любопитно Китайски учени използват мозъчни импланти в борбата със зависимостите

...
Любопитно Китайски учени използват мозъчни импланти в борбата със зависимостите
Коментари Харесай

Китайски учени използват мозъчни импланти в борбата със зависимостите

Любопитно Китайски учени употребяват мозъчни импланти в битката със зависимостите " Тази машина е вълшебна ", споделя първият китайски пациент, подложил се на модерната интервенция  Деница Георгиева 23 май 2019, 10:56
акто наподобява научната фантастика лека-полека се трансформира в нашата нова действителност.

Китайски учени организират опити с Дълбока мозъчна стимулация (ДМС) против взаимозависимост от опиати.

Операцията се състои от перфориране на черепа на пациента на две места и слагане на електроди, които могат да бъдат подтиквани посредством отдалечено.

Тази технология към този момент е употребена за болести като заболяването на Паркинсон, само че революционното е, че Китай се пробва да я вкара в битката със зависимостите.

Първият опит е извършен в Болница Руйджин към Университета „ Джао Тон “ в Шанхай

и е ориентиран към лечение на пристрастяване към метамфетамин.

По данни на Американския народен здравен институт досега в света са регистрирани единствено осем опита за лечение на пристрастяване с дълбока мозъчна стимулация, шест от които в Китай.

Първият пациент е прочут като Ян

Той стартира да употребява метамфетамин през 2011 година след раждането на сина си и изгубва към 150 000 $ в хазартни залози под въздействието на опиати.

След като изгубва фамилията си – развежда се със брачната половинка си и съвсем не вижда сина си, той се подлага на рехабилитации, само че без триумф.

Защо пристрастяването е разстройство на обществото

„ Имам слаба воля “, признава си Ян.

Това го кара да се съгласи доктор Ли Дианю да продупчи черепа му и да сложи дребни електроди в предната част на мозъка, виновна за пристрастяването.

Няколко часа след първата интервенция Ян е подложен на втора, при която в гръдния му панер са сложени акумулатори.

Цялата процедура звучи прекомерно напредничава и много нереалистична, само че както излиза наяве е осъществена под една или друга форма към този момент осем пъти.

#Brain #implants are being used by doctors in #China to treat #drug addiction pic.twitter.com/8X13AqNZgw
— TomoNews US (@TomoNewsUS) 14 май 2019 година
Разбира се, има опасности

Пациентът може да получи мозъчен кръвоизлив или припадък, да развие зараза или да напусне болничното заведение със напълно нова идентичност.

При Ян обаче всичко протича обикновено. Той споделя, че след слагането на батериите се е развълнувал много от това, какво ще създадат електродите с мозъка му.

За да тества имплантите доктор Ли посредством отдалечено настройва страстите на Ян. Само с няколко щраквания лекарят кара пациента да се почувства благополучен и разчувствуван.

„ Тази машина е вълшебна. Настройваш да си благополучен и си благополучен, настройваш да си нервозен и си нервозен “, споделя Ян и прибавя, че е чист от опиати към този момент към шест месеца.
Медицинските практики на отминалите епохи  Въпреки че здравната процедура на фотографията е напълно съответна и потребна, машината, от която се подават три детски глави, наподобява като от черно-бял холивудски филм на ужасите. Снимката е снимана през 1950 година На нея се виждат три деца в смесен „ стоманен бял дроб “. Тази технология се употребява, с цел да разреши на пациента да диша, когато тялото му е изгубило мускулната дарба да прави жизненоважната активност.  Ето по този начин са изглеждали маските, носени от обезобразените от войната военни. Тези на фотосите са от 1918 година и са дело на Ана Коулман, която ги е правела за френски бойци.  Ето по този начин са изглеждали маските, носени от обезобразените от войната военни. Тези на фотосите са от 1918 година и са дело на Ана Коулман, която ги е правела за френски бойци.  Ето по този начин са изглеждали маските, носени от обезобразените от войната военни. Тези на фотосите са от 1918 година и са дело на Ана Коулман, която ги е правела за френски бойци.
Строгите закони в Китай изпращат хиляди наркомани

наложително на рехабилитация, която постоянно е полагане на тежък физически труд.

Това и фактът, че едно от лекуванията, които в Китай се ползват за битка със зависимостите, е рискова мозъчна интервенция, кара обществото да е по-склонно да се довери на новия способ посредством Дълбока мозъчна стимулация.

И до през днешния ден доста китайски фамилии на подвластни от хероин заплащат хиляди долари за мозъчна интервенция, чиято успеваемост не е потвърдена. Тази процедура е извънредно рискова и съставлява заличаване на кафези в мозъчната тъкан посредством директна хирургическа интервенция.

Тя обезпечава на лечебните заведения положителни облаги, само че и трансформира някои пациенти вечно, водейки до душевен и прочувствени разстройства, понижено полово предпочитание и заличаване на мемоари.

China tests experimental brain implants to treat opioid addiction https://t.co/xgbsi3KvBg pic.twitter.com/9MpvWW3tD7
— CBS News (@CBSNews) 10 май 2019 година
Това прави метода посредством ДМС толкоз по-привлекателен – не убива мозъчни кафези и на доктрина е обратим.

Директорът на отделението по функционална хирургия Болница Руйджин към Университета „ Джао Тон “, доктор Сун Бомин, е убеден, че опитите с този тип намеса са едно по-добро бъдеще и по-добър живот на пациентите.

В Европа не се намират тестови обекти

За разлика от Китай, където някои се съгласяват, в Европа обстановката напълно не е такава и обществото гледа със песимизъм на модерната интервенция.

В Съединени американски щати заради етнически и научни съображения също не се приема. Имплантите за процедурата костват към 100 000 $, а американските учени не са сигурни в успеваемостта на интервенцията. Затова и в Съединени американски щати като цяло не се организират опити в региона.

Пристрастяванията обаче лека-полека карат хората да размислят. През февруари Американската организация за надзор на храните и медикаментите дава зелена светлина на клиничен опит с ДМС ориентирана към пристрастяването към опиоиди – новата зараза в Съединени американски щати. Експериментът в Западна Вирджиния ще започва през юни.

И до момента в който китайските учени самоуверено вървят по пътя към развиването на дълбоката мозъчна стимулация, а останалите страни гледат скептично, Ян споделя, че за него методът е бил едно от най-хубавите неща, които са му се случили, защото животът му доста се е подобрил.

По тематиката  Митове за мозъка и ученето, на които сляпо имаме вяра Митове за мозъка и ученето, на които сляпо имаме вяра  Затлъстяването е обвързвано със смаляване на мозъка Затлъстяването е обвързвано със смаляване на мозъка  Учени: Генното модифициране на бебета е безсмислено Учени: Генното модифициране на бебета е безсмислено  Китайски пробив в генетиката уплаши света Китайски пробив в генетиката уплаши света  Методът за редакция на гени CRISPR се оказва рисков Методът за редакция на гени CRISPR се оказва рисков  Учен изяснява за какво трансплантацията на глава е невъзможна Учен изяснява за какво трансплантацията на глава е невъзможна  Програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за надзор на човешкото схващане Програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за надзор на човешкото схващане  Мъж свири на китара по време на своята мозъчна интервенция Мъж свири на китара по време на своята мозъчна интервенция

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: интервенция просвета медицина мозък пристрастяване опиати Китай .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Наводнения в Полша, залети села, евакуирани Наводнения в Полша, залети села, евакуирани  Петима зъболекари източили над 120 хиляди лв. от НЗОК Петима зъболекари източили над 120 хиляди лв. от НЗОК  <br> Защо не си спомняме сънищата <br>
Защо не си спомняме сънищата
 <br> Вдигат монумент на Mercedes в Хърватия <br>
Вдигат монумент на Mercedes в Хърватия
За дома  CashCredit  <p>Снимки, които ще ви вдъхновят за ремонт на спалнята</p> Снимки на спални, които ще ви вдъхновят да извършите ремонт  Свежи хрумвания за пресен дом Свежи хрумвания за пресен дом.box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; }  1 Преди и в този момент: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ)  1 Аря Старк от „ Игра на тронове “: Мразех се всеки ден (ВИДЕО)  1 С гол пъп и двама кавалери: Марион Котияр сияе в Кан (СНИМКИ)  1 Липсата на пълностоен сън води до качване на килограми (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ  Преди и в този момент: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ) Преди и в този момент: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ)  Аря Старк от „ Игра на тронове “: Мразех се всеки ден (ВИДЕО) Аря Старк от „ Игра на тронове “: Мразех се всеки ден (ВИДЕО)  С гол пъп и двама кавалери: Марион Котияр сияе в Кан (СНИМКИ) С гол пъп и двама кавалери: Марион Котияр сияе в Кан (СНИМКИ)  Липсата на пълностоен сън води до качване на килограми (ВИДЕО) Липсата на пълностоен сън води до качване на килограми (ВИДЕО) Последни  <p><strong>Китайски учени</strong> употребяват <strong>мозъчни импланти</strong> в битката със <strong>зависимостите</strong></p> Китайски учени употребяват мозъчни импланти в битката със...  <p><strong>&bdquo;Убий журналиста&rdquo;</strong>: задача във видеоигра провокира ужас в САЩ</p> „ Убий журналиста”: задача във видеоигра...  <p><strong>Караньотов:</strong> Задържаха ме, тъй като съм синът на Аня Пенчева</p> Караньотов: Задържаха ме, тъй като съм синът на Аня...  Мирослав и Симеон получават поредна премия Българска разработка определена за неповторим полет  Румънци трябваше да кажат ключова дума, с цел да влязат в града си Румънци трябваше да кажат ключова дума, с цел да влязат в града...  <p>Стана ясно <strong>къде е раждала Меган</strong></p> Стана ясно къде е раждала Меган  <p><strong>Грешка</strong> в резултатите на &bdquo;Евровизия&rdquo;, <strong>Северна Македония печели </strong>вота на журито</p> Грешка в резултатите на „ Евровизия&rdquo...  Opel eCorsa е първият напълно електрически модел на марката. Това е новата Opel Corsa  Алфа рисърч с прогноза за евровота Алфа рисърч с прогноза за евровота  <p><strong>Борисов: </strong>Срамувам се от това, което направихме последния месец</p> Борисов: Срамувам се от това, което направихме...  YouTube се срина YouTube се срина  Доналд Тръмп Искат премахване на Тръмп, каква е процедурата  Huawei Mate X Huawei може да остане и без процесори за телефоните си  Жълт код за през днешния ден, какво ще е времето за празниците Жълт код за през днешния ден, какво ще е времето за празниците  <p>Насилието в Сирия се засилва</p> Насилието в Сирия се ускорява  Мейзи Уилямс Звезда от "Игра на тронове ": Мразех се всеки...  Наводнения в Полша, залети села, евакуирани Наводнения в Полша, залети села, евакуирани  Експерти: Бум на кърлежи, какво да вършим при захапване Експерти: Бум на кърлежи, какво да вършим при захапване  Охранители умъртвили откритата в Охранители умъртвили откритата в " Орландовци " жена  SSN-589 Най-тежкият случай с атомна подводница на Съединени американски щати Всичко от през днешния ден Виц на деня - Тате, тате, циркът пристигна! - Не, тати... Това са зрелостници....
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Социален цирк в България - какво съставлява Социален цирк в България - какво съставлява  Въпреки митингите, Ален Делон през сълзи взе своята премия  Меган и Хари разгласиха невиждани фотоси  Човекът, от чиито ръце се роди богинята Венера  Най-красивите ханзейски градове на Германия Най-красивите ханзейски градове на Германия  Нидерландски учени създават ток от растения Водещи вести  Жълт код за през днешния ден, какво ще е времето за празниците Жълт код за през днешния ден, какво ще е времето за празниците  Алфа рисърч с прогноза за евровота Алфа рисърч с прогноза за евровота

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР