Любопитно 3 ободряващи рецепти, подходящи за чаша кафе Идеално решение

...
Любопитно 3 ободряващи рецепти, подходящи за чаша кафе Идеално решение
Коментари Харесай

3 ободряващи рецепти, подходящи за чаша кафе

Любопитно 3 ободряващи предписания, подобаващи за чаша кафе Идеално решение за сънливите дни  Александра Грамова 5 август 2019, 11:35 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Българинът, станал най-красивият мъж в света: За мен е наслаждение
Българинът, станал най-красивият мъж в света: За мен е наслаждение
 3 ободряващи предписания, подобаващи за чаша кафе
3 ободряващи предписания, подобаващи за чаша кафе
 След месеци на криене вижте Хайди Клум като младоженка
След месеци на криене вижте Хайди Клум като младоженка
 Принц Чарлз е получил забавно предложение
Принц Чарлз е получил забавно предложение
 За тези зодии предстоят прелестни неща през август
За тези зодии предстоят прелестни неща през август
 Специалистка разкрива присъщите черти на кръшкачите
Специалистка разкрива присъщите черти на кръшкачите
 7 звезди, за които (може би) не знаете, че имат силикон
7 звезди, за които (може би) не знаете, че имат силикон
 1914:
1914: " Хитлер - човек на народа ". Истина или неистина?

динственото по-хубаво от чаша ароматно кафе рано заран е тя да е съпроводена от апетитен домакински сладкиш за закуска.

Сладкиш с мак
250 г краве масло (много меко) 160 г кафява захар 4 г едра сол 1 с.л. ванилов дестилат 125 г бадемово брашно (фино смлени бадеми) 150 г яйца (3 яйца със стайна температура) 280 г брашно 4 г бакпулвер За маковата плънка: 300 г смлени макови семена 100 г захар 600 г прясно мляко 1 ч.л. ванилов дестилат
В купата на миксера смесете мекото масло и кафявата захар, солта и бадемовото брашно. Разбивайте с необятната бъркалка на висока скорост към 3 минути, до момента в който сместа стане светла и мека.

Едно по едно добавяйте яйцата, разбивайте, до момента в който добре се поемат от сместа. При всяко прибавяне обирайте с шпатула сместа от стените на купата. Сипете и ванилията.

Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбъркайте на ниска скорост, до момента в който не получите хомогенна примес. Тестото е доста меко и с него не може да се работи с ръце.

За маковата плънка смесете мака, захарта, млякото и ваниловия дестилат в дребна тенджера. Загрявайте последователно, до момента в който захарта не се разтопи, след това усилете огъня. Щом кипне, намалете огъня и оставете да къкри. Не спирайте да бъркате, тъй като бързо загаря. Сместа е вряла и пръски от нея изскачат от тенджерата, тъй че е хубаво отчасти да я покриете с похлупак, само че тъй че да не пречите на парата да излиза на открито. Когато сместа се сгъсти задоволително, оставете я да се охлади, а след това я приберете в хладилника за 20 минути.

Хубаво намажете с масло квадратен кръг за торта (20х20 см). Поставете го в тава, която сте застлали със силиконов килим. Прехвърлете тестото в сладкарски пош и направете един пласт на дъното. После оформете дувар от тестото по стените на формата. Изсипете плънката в средата, изравнете. Покрийте я с един пласт тестото. За да изравните, може да покриете с транспарантно фолио и с ръка да загладите повърхността. Оставете в ледник за 1-2 часа.

Намажете сладкиша с разрушен жълтък, направете шарка с вилица и още веднъж намажете с жълтък. Ако в това време се е затоплил, още веднъж охладете. Печете в загрята на 180 градуса на междинна решетка за 30-40 минути. Оставете сладкиша във формата най-малко 20 минути, преди да го извадите. Преди да го разрежете, би трябвало да изстине добре.

Кифлички с мармалад
750 г брашно 300 г краве масло (със стайна температура) 300 г шипков мармалад 250 г пудра захар 100 г орехи 150 мл прясно мляко 15 г прясна квас 2 ванилии 1 яйце
Маята се разтваря в леко затопленото прясно мляко. Маслото се разрушава с половината от захарта, до момента в който се получи еднородна примес.

Прибавят се яйцето и млякото с маята. Сипва се брашното и се разбърква, до приемане на тесто, което се оставя да втаса.

Орехите се накълцват и се разбъркват с мармалада.

Тестото се разточва на лист с дебелина от 3–4 мм, който се нарязва на триъгълници със страни от 7–8 см. Във всеки триъгълник се слага част от марамалада с орехи и се навиват кифлички.

Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, без вентилатор, до златисто – към 30 минути.

Останалата пудра захар се разбърква с ванилиите. Кифличките се поръсват с ароматната захар.

Шоколадов колбас
220 г елементарни бисквити 400 г течен шоколад 160 г краве масло 80 г пудра захар 150 г печени лешници 100 г червени боровинки 50 мл мрачен ром 1 ванилия 3 с. л. какао 20 г кокосови стърготини
Лешниците се накълцват, а алените боровинки се накисват в рома. Бисквитите се начупват на дребни късчета.

Смесват се с шоколада, лешниците, боровинките, дружно с рома, пудрата захар, какаото, разтопеното масло, ванилията и се разбърква доста добре. Сместа се оформя като руло.

Увива се плътно във фолио за свежо предпазване. След това и в алуминиево фолио, и се оставя в ледник за 4 часа, да стегне. Двата типа фолио се отстраняват и шоколадовият колбас се поръсва с кокосовите стърготини.

.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Източник: сладкиш кафе рецепта
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР