Любопитно 1914: Хитлер - човек на народа. Истина или лъжа?

...
Любопитно 1914: Хитлер - човек на народа. Истина или лъжа?
Коментари Харесай

1914: Хитлер - човек на народа. Истина или лъжа?

Любопитно 1914: " Хитлер - човек на народа ". Истина или неистина? На 02. август 1914 година десетки хиляди се събират на Одеонплац в Мюнхен и " посред тълпата със светещи очи – Адолф Хитлер “  Деница Георгиева 4 август 2019, 15:04 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  1914:
1914: " Хитлер - човек на народа ". Истина или неистина?
 Стефани Сиймор гола на корицата на италианския Vogue
Стефани Сиймор гола на корицата на италианския Vogue
 Над 40 и с плоско коремче? Звездите ни изясняват по какъв начин
Над 40 и с плоско коремче? Звездите ни изясняват по какъв начин
 Вкусни и не толкоз мазни предписания
Вкусни и не толкоз мазни предписания
 Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство
Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство
 Алекс Раева роди
Алекс Раева роди
 Кейти Пери ще би трябвало да заплати 2,78 милиона $ за плагиатство
Кейти Пери ще би трябвало да заплати 2,78 милиона $ за плагиатство
 10 вдъхновяващи цитата от Исабел Алиенде
10 вдъхновяващи цитата от Исабел Алиенде

дна фотография, снимана от мюнхенския фотограф Хайнрих Фофман, повдига редица въпроси.

02. август 1914 година, Одеонсплац (Одеонов площад), Мюнхен: Манифестация за събиране на поддръжка във войната против Русия.

По време на икономическата меланхолия от 1929 година Хитлер дружно с националиста Алфред Хугенберг води политическа акция за разгръщане на националсоциалистическата партия. Чрез следените от Хугенберг вестници пред Хитлер се открива опцията да изложи концепциите си пред нацията и той се възползва от това.

В деня преди изборите за райхспрезидент през 1932 година е оповестена фотография, на която под лупа се вижда Хитлер на Одеонсплац през 1914 година

„ Адолф Хитлер - Германският родолюбец.

Докато на 01. Август 1914 година десетки хиляди мюнхенчани се вслушваха в последните думи, немският химн заля площада. Насред тълпата със светещи очи – Адолф Хитлер “.

С това заглавие е публикуана фотографията, с цел да бъде Хитлер безапелационно показан като родолюбец и човек на народа.
 1914: Манифестация на Одеонсплац в Мюнхен
Тя се трансформира в един от обичаните пропагандни материали на нацистите и се популяризира в редица списания, биографии и учебници със заглавия като „ Адолф Хитлер: Един човек на народа “.

Хофман, съосновател на „ Националсоциалистическия вестник “ и един от главните достачици на пропагандни фотоси за вестника, твърди, че напълно инцидентно е забелязал Хитлер на фотографията си, откакто Фюрерът посещава ателието му през 1929 година

Вижте фотосите от Одеонсплац през 1914 година, както и материали от Нацистка Германия преди Втората международна война:
Нацистка Германия преди Втората международна война  <br> 02. август 1914 година, Одеонсплац, Мюнхен: Манифестация за поддръжка в Първата международна война. <br>  <br> В деня преди изборите за райхспрезидент през 1932 година е оповестена фотография, на която под лупа се вижда Хитлер на Одеонсплац през 1914 година <br>  <br> Изследователи считат, че фотографията е фалшифицирана с пропагандна цел. Никой не е съумял да открие негатива, с цел да го потвърди. <br> <br> Никой не е съумял и да открие Хитлер на други материали от манифестацията в Мюнхен през 1914 година <br>  <br> 1938: Церемония на Фолксваген наоколо до Волфсбург. <br>
След като Хитлер го уведомил, че е бил на манифестацията на Одеоновия площа в Мюнхен през 1914 година, фотографът прегледал деликатно всяка фотография, която е направил на това събитие, и се натъкнал на един негатив, подготвен за изхвърлне:

„ Търсих доста малко. Един човек стои там, да, това е той – косата му пада върху челото. Лицето му не може да те подмами – това е той “, споделя Хофман за фотографията и това по какъв начин я е разкрил.

Изследователи считат, че фотографията е фалшифицирана

с пропагандна цел. Никой не е съумял да открие негатива, с цел да го потвърди.

Никой не е съумял и да открие Хитлер на други материали от манифестацията в Мюнхен през 1914 година

По време на Първата международна война на всички фотоси Хитлер е с типичния за интервала мустак под формата на четка за зъби, комфортен за носене на противогаз. Преди войната тази мода към момента не въведена.

Ако фотографията е същинска, това би означавало, че още преди войната (на манифестацията) Хитлер е оформял мустака си във формата на четка за зъби, съвсем единствен в Европа, по-късно по време на войната си е пуснал по-дълъг мустак, който след войната още веднъж е почнал да оформя във формата на четка за зъби, което звучи малко евентуално.

Възможно е в действителност да е бил на площада в Мюнхен през 1914 година, само че фотографията все пак да е модифицирана, с цел да може Фюрерът да бъде по-лесно различим измежду тълпата, е най-логичното пояснение на материала.

Следи за подправянето на фотографията

се откриват и сред страниците на „ Моята битка “, оповестена през 1925 година

Въпреки че в книгата се споделя за това, по какъв начин на 03. август 1914 година Хитлер моли баварския крал за позволение да взе участие във войната на страната на Германия (тъй като е австриец), нищо не се загатва за манифестацията от предния ден в Мюнхен.

Истина, полуистина или неистина? Отговорът на този въпрос за момента е неразбираем, а фотографията остава с непотвърден статус.

По тематиката  Съдбата на генерала, непосредствен до Хитлер, който го съобщи Съдбата на генерала, непосредствен до Хитлер, който го съобщи  Последната фотография на Хитлер преди да се самоубие Последната фотография на Хитлер преди да се самоубие  Трагичната орис на Хелга Гьобелс - обичаното дете на Хитлер Трагичната орис на Хелга Гьобелс - обичаното дете на Хитлер  Хипнотизиращите сини очи на Адолф Хитлер Хипнотизиращите сини очи на Адолф Хитлер

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: Хитлер Германия Фюрерът агитация Първа международна война .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми <br>
Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
 " Проклятието Кенеди ": 22-годишна внучка умря  <br> <strong> 10 вдъхновяващи </strong> цитата от Исабел Алиенде <br>
10 вдъхновяващи цитата от Исабел Алиенде
 <br> Кейти Пери би трябвало да заплати <strong> 2,78 млн </strong>. за плагиатство <br>
Кейти Пери би трябвало да заплати 2,78 млн . за плагиатство
 1 Меган Маркъл преди да стане херцогиня (СНИМКИ)  1 Неустоимата Жизел Бюндхен  1 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  1 Дубай - най-щастливото място на Земята? --> АКЦЕНТИ  Меган Маркъл преди да стане херцогиня (СНИМКИ) Меган Маркъл преди да стане херцогиня (СНИМКИ)  Неустоимата Жизел Бюндхен Неустоимата Жизел Бюндхен  3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО) 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  Дубай - най-щастливото място на Земята? Дубай - най-щастливото място на Земята? Последни  <p>1914: &quot;<strong>Хитлер - човек на народа</strong>&quot;. Истина или неистина?</p> 1914: "Хитлер - човек на народа ". Истина или...  <p><strong>Стефани Сиймор гола</strong> на корицата на италианския Vogue&nbsp;</p> Стефани Сиймор гола на корицата на италианския...  Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя  Пламен Георгиев: Имам закани за живота. 3 аргументи за оставката Пламен Георгиев: Имам закани за живота. 3 аргументи за...  Свлачище блокира туристи в Източните Родопи Свлачище блокира туристи в Източните Родопи  <p><strong>Нирмал Пурджа </strong>&ndash; по какъв начин се изкачват 11 осемхилядника единствено за три месеца</p> Нирмал Пурджа – по какъв начин се изкачват 11 осемхилядника...  Масова пукотевица и в Охайо, има 9 убити Масова пукотевица и в Охайо, има 9 убити  20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати 20 жертви на стрелбата в Тексас, килърът прочиствал Съединени американски щати  <p><strong>Над 40 и с плоско коремче?</strong> Звездите ни изясняват как</p> Над 40 и с плоско коремче? Звездите ни изясняват по какъв начин  Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити Стрелба в мол в Тексас. Тръмп: Има доста убити  Райна Кабаиванска Райна Кабаиванска получи влиятелната премия...  градушка Силни стихии и градушки в страната...  Близо 600 задържани на митинг в Москва Близо 600 задържани на митинг в Москва  митинг Ямбол Сливен Стопани на домашни свине остават на пътя...  <p>Автобус с деца се възпламени по време на движение</p> Автобус с деца се възпламени по време на придвижване  Windows 10 Нужна ли е антивирусна стратегия за Windows 10  Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в...  Селин Дион Селин Дион с нова къса прическа на корицата на списание  Вкусни и не толкоз мазни предписания Вкусни и не толкоз мазни предписания  <p>Срина се канара върху плаж в Калифорния, <strong>трима души загинаха</strong></p> Срина се канара върху плаж в Калифорния, трима души... Всичко от през днешния ден Виц на деня Катаджия стопира кола: - И за какво нарушихте правилника? Шофьорът: - Хайде в този момент, като че ли не се радваш... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, разкрила пред света историята на София  Имаме 18 месеца да спасим планетата  Джей Ло е ослепителна в рокля на , разряза  Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана  Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии  36 години по-късно - актрисата от Водещи вести  Пламен Георгиев: Имам закани за живота. 3 аргументи за оставката Пламен Георгиев: Имам закани за живота. 3 аргументи за оставката  Масова пукотевица и в Охайо, има 9 убити Масова пукотевица и в Охайо, има 9 убити  Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР