Любопитна находка на брега на Корнуол (Великобритания) привлече вниманието на

...
Любопитна находка на брега на Корнуол (Великобритания) привлече вниманието на
Коментари Харесай

Жена срещна нещо без лице на плажа на Корнуол. Учените се чешат по главата СНИМКИ

Любопитна находка на брега на Корнуол (Великобритания) притегли вниманието на почиващите и накара учените да се изпотят в търсене на диря - нещо без лице с диаметър 1,5 метра беше изхвърлено на плажа и към момента не може да бъде разпознато от учените, пише Express.

Мистериозната маса на брега на плажа Маратион е открита от Хелън Марлоу, когато разхождала кучето си по време на ваканцията си. Вниманието на дамата е привлечено от безлика маса - към 1,5 метра в диаметър и 30 сантиметра необятна. Според дамата " капката " няма очевидни признаци на щета и не наподобява да излъчва специфична миризма и съставлява месесто вещество без избрани характерности, няма крака и наподобява като единична маса.

Марлоу отбелязва също, че неидентифицираното нещо изглеждало доста плашещо и по тази причина тя не могла да се накара да допре странната „ капка “, а го ритнала с ботуша си. Жената твърди, че по-късно безликата маса се разлюляла като „ огромно дебело желе “.

Жената твърди още, че нещото без лице е било увито във водорасли и явно е " пристигнало " на брега от морето. Но нито тя, нито брачният партньор й можеха да сравнят видяното с нещо, което към този момент бяха срещали преди.


" Капката " е месеста желеобразна маса Снимка: PEN NEWS

По-късно фотография на нещото без лице от брега на Корнуол беше показана на учените, само че даже те бяха комплицирани от странната капка и не можаха незабавно да го разпознават. Според ръководителя на плана на Програмата за проучване на китоподобните в Обединеното кралство Роб Девил е мъчно да се разбере какво съставлява тази „ капка “ единствено от фотоси.

Девил добави, че съгласно него фрагментите, открити на плажа, може да са остатъци от стомаха или чревния тракт на морския живот. Например, може да е част от огромно китоподобно или даже гигантска акула. Последното обаче е по-малко евентуално, Девил счита, че времето на годината не е уместно за миграция на акули в този район.

Ученият също по този начин означи, че е невероятно да се дефинира типът или даже необятна таксономична група на останките единствено от фотографията - това ще изисква повече проучвания.

Други откриватели допускат, че нещо без лице може да бъде или плацентата на кит или стомаха му, или, да вземем за пример, изтърван метеорологичен балон. Определено са нужни повече проучвания.

И въпреки всичко Роб Девил допуска, че мистериозните остатъци най-вероятно са от органически генезис и са някакъв тип орган на огромен морски живот. В изгода на тази доктрина е фактът, че учените годишно получават отчети за откриването на фрагментарни остатъци от морски животни по плажовете.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР