Любляна. Словения засилва кампанията си за ваксинация срещу Covid-19, така

...
Любляна. Словения засилва кампанията си за ваксинация срещу Covid-19, така
Коментари Харесай

„Независен“ : Словения засилва кампанията за ваксинация срещу коронавируса

Любляна. Словения ускорява акцията си за имунизация против Covid-19, тъй че имунизацията да бъде налична в ски курортите, а всички жители получиха писмо от премиера Янез Янша, което ги приканва да се имунизират, написа македонският вестник “Независен “ .

„ Нека бъдем свободни, само че и виновни, солидарни. Ние се имунизираме, тъй като е време да се обединим и да бъдем дружно в тази борба против Covid-19 “, сподели министър председателят Янша в писмо, получено от жителите в пощенските кутии.

През есента словенският министър председател разгласи опцията за въвеждане на наложителна имунизация, което беше контрапродуктивно и този проект беше оспорен от Конституционния съд, а в този момент той показва, че имунизацията е доброволна, само че също по този начин обществено отговорно и мощно желателно решение за всички.

Разкрити са 62 имунизационни центъра, които ще работят целодневно, а по един център във всеки район ще работи през нощта.

Желаещите могат да се имунизират и в станции на ски лифтове, ловни и противопожарни домове, планински хижи, търговски центрове и кина.

Гражданите ще могат да избират имунизацията, сподели словенското държавно управление.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР