Любителите на екстравагантното могат да се насладят на наистина твърди

...
Любителите на екстравагантното могат да се насладят на наистина твърди
Коментари Харесай

Твърди напитки за екстравагантни пиячи

Любителите на екстравагантното могат да се насладят на в действителност твърди питиета, даже да са със едва наличие на алкохол. Ликьори се трансформират в перлички благодарение на специфичен гел и още по-специална инсталация.

Така наречената сферификация на течността е особено създадена за ликьори и на процедура съставлява образуването на дребни твърди топченца. Те се образуват с помощта на РН равнището на ликьора. Перличките не съдържат химични добавки, защот те биха развалили усета на коктейла, който се подготвя на основа известния ликьор.

По думи на производителите ликьорените перлички могат дълго да престоят в чашата. В взаимозависимост от спомагателния алкохол топчетата заемат друга позиция – плуват от горната страна, в случай че са в шампанско, или лежат на дъното, в случай че са в мартини.

В момента единствено 20 елитни бара в Ню Йорк разполагат с инсталация, която трансформира ликьора в ефектни перли. В бъдеще евентуално и други питиета ще бъдат поднасяни в агрегатни положения, разнообразни от течното. Според експериментаторите в региона на напитките бъдещето на питейните заведения е в безусловно твърдия алкохол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР