Любителите на бира в Китай, както и в китайските ресторанти

...
Любителите на бира в Китай, както и в китайските ресторанти
Коментари Харесай

Любителите на бира в Китай ще са големите губещи от търговската война

Любителите на бира в Китай, както и в китайските заведения за хранене по света, които продават марки като Tsingtao, може да поемат загубите от комерсиалната война, която раздрусва пазара на ечемик.

Цените на висококачествения ечемик, употребен за производството на малц, от който се създава бира, както и тези на уискито евентуално ще набъбнат с 20% тази година в Китай, споделя Алън Ченг, анализатор в Morningstar, позоваващ се на диалози с пивовари в най-големия пазар на бира в света, представен от Bloomberg.

" Цените на ечемика започнаха да се повишават през четвъртото тримесечие на предходната година и се чака минимум двуцифрено нарастване през идващите тримесечия ", споделя Ченг, основно поради напрежението в международната търговия и стягането на доставките вследствие на антидъмпинг следствието на вноса на ечемик от Австралия.

Ечемикът е най-новият образец, след соята и царевицата, на стока, чиито търговски потоци са разтърсени от световното напрежение. Вносът на Китай спадна до най-ниските му стойности за съвсем пет години през ноември, когато страната задълбочи изследването на вноса от Австралия. Земеделските производители в Канада, които нормално биха се възползвали от това следствие на техния максимален съперник, страдат от личното си напрежение с Китай поради ареста на основния финансов шеф на Huawei.

Китай разчита на вноса, с цел да отговори на вътрешното търсене. Според прогнозите на американското министерство на земеделието страната ще закупи повече от 80% от 9,8 млн. тона ечемик, който ще употребява през интервала 2018-1919 година

И въпреки всичко, ценовият напън от по-високите цени на ечемика може да има лимитирано влияние върху производството и продажбите на китайските търговци през първата половина, споделя Ченг. Закупуването на ечемик възлиза на към 15% от общите индустриални разноски, а пивоварите разполагат с задоволително количество, с цел да устоят идващите три до шест месеца.

China Resources Beer, Tsingtao Brewery and Beijing Yanjing Brewery са измежду най-големите производители на бира. Те покачиха цените предходната година заради по-високите разноски за първични материали и труд. Производителите са уверени, че биха могли да продължат да трансферират възходящите разноски върху потребителите, защото цените на бирата към момента са релативно ниски в страната, съгласно Ченг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР