Любителите на ърбан дисциплините се насладиха на уникално шоу на

...
Любителите на ърбан дисциплините се насладиха на уникално шоу на
Коментари Харесай

Над 2000 се включиха във фестивала „Спортувай в твоя град“

Любителите на ърбан дисциплините се любуваха на неповторимо шоу на връх Цветница в Княжеската градина. Фестивалът „ Спортувай в твоя град “ събра пред монумента на Съветската войска над 2000 участници и фенове на атрактивните градски спортове, по този начин известни в последно време измежду младите. Част от тези дисциплини към този момент са включени в програмата на идните Олимпийски игри.

Най-голям интерес концентрира първият фестивал по стрийт фитнес и фри рън. През целия ден най-хубавите майстори в България демонстрираха умения пред погледите и овациите на многочислените фенове и посетители на феста. Сред тях бе и именитият гимнастик Йордан Йовчев, носителят на 4 олимпийски медала със своя състезателен клуб „ Street Work out Bulgaria “ от години прави апостолска работа в промотирането и развиването на стрийт фитнеса у нас.

Йовчев откри фестивала „ Спортувай в твоя град “ като благодари на Столична община и „ София – европейска столица на спорта “ за напъните и ресурса отделяни в организацията на събития за всеобщия спорт, за физическата интензивност измежду паркове, градинки, покрай дома и офиса. От името на кмета Йорданка Фандъкова участниците бяха поздравени от Анатоли Илиев, учредителен секретар на София – евростолица на спорта и член на Управителния ръб на ACES Europe.

 Над 2000 се включиха във фестивала Спортувай в твоя град
източник: Тодор Шабански
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР