Любимото занимание на авторитарните режими е да демонстрират сила където

...
Любимото занимание на авторитарните режими е да демонстрират сила където
Коментари Харесай

Русия поиска да блокира Twitter и се самоблокира - отново

Любимото занятие на властническите режими е да показват мощ където решат за удачно. През последните 20 години това се случва и в една непозната за водачите им среда – интернет. Египет, Либия и Беларус, когато бяха обхванати от митинги против властта, правеха опити да " затапват " интернет в страните си. Всички знаем какво стана с Хосни Мубарак, Муамар Кадафи, не може да се отхвърли изключителната резистентност на Лукашенко. Но е значимо да се означи, че последният усети в точния момент следствията от блокирането на интернет. Така на миналогодишните митинги в Минск връзката с мрежата беше прекъсвана с изменчив триумф три дни, след което бе възобновена изцяло.
Вчера посредством Федералната работа по контрол в областта на връзката, осведомителните технологии и всеобщи връзки – Роскомнадзор, ще блокира Twitter на 100% от мобилните и 50% от стационарните устройства. Последствията от това не закъсняха. Ударът на съветските управляващи засегна работата на интернет доставчика Ростелеком на доста места в Руската федерация с друга мощ. Някои консуматори не го усетиха, други не можеха да се свържат въобще с интернет. Работата на пощенските служби мина напълно в аналогов вид – попълване на бланки и заявки, защото мрежата не работеше.
 WiFi връзката е мудна? Трик, с който да увеличите скоростта на интернета WiFi връзката е мудна? Трик, с който да увеличите скоростта на интернета
В днешно време съвсем всеки един от нас има в дома си рутер и безжична връзка, която разрешава на преносими компютри, компютри, смарт телефони и всякакв...
Сайтовете на самия Роскомнадзор, уеб сайтът на държавното управление, Вътрешното министерство на Русия, Следствения комитет, Съвета на Федерацията, Съвета по сигурност, Министерството на стопанската система на Русия, Генералната прокуратура на Русия и други държавни институции бяха недостъпни през по-голямата част от работния ден. Още по-иронична беше невъзможността страницата на пропагандния рупор rt.com (Russia Today) да бъде отварян на територията на Руската федерация.
Преди към 2 години същият Роскомнадзор направи опит да блокира чат приложението " Телеграм ", основан от Павел Дуров, създателя на най-голямата обществена мрежа в Русия – ВКонтакте. Резултатът от опита беше подобен, като потребителите на мрежата не усетиха особени проблеми с използването му. Ситуацията беше извънредно иронична, защото месеци след блокирането му, прессекретарят на Путин – Дмитрий Песков съобщи, че употребява " Телеграм ", както и че по-голямата част от съветските служители също. Всичко приключи с това, че Роскомнадзор спря опитите да блокира приложението и… си направи личен канал в него. Важно е да се означи, че " Телеграм " беше интензивно употребен от протестиращите в, които водеха дейна и нападателна битка против Китайската комунистическа партия.
Повторният и срамен опит да се блокира медиен запас от съветските управляващи е сладкодумен за метода им на мислене. На първо място – илюзията, че могат да си разрешат сходно нещо идва от прилежащия Китай. Тамошният Велик китайски файъруол е вдъхнал кураж на служителите в Москва. За тяхно страдание, структурата на интернет в Поднебесната империя е радикално друга от тази по света. Мрежата там е изграждана изначално с концепцията да бъде напълно под надзор, до момента в който в Русия тя се градеше по същия метод, както и в България. Хаотично, в началото от дребни снабдители, правещи квартални LAN мрежи, в следствие изкупени от огромните телекомуникационни компании. Този пъзел е доста мъчно, съвсем невероятно, да бъде стеснен. Винаги ще се намерят дупки, а потреблението на VPN обрича сходно начинание.
На второ място – концепцията, че с блокиране на връзката и свободния продан на информация, ще успееш да си подсигуриш успокоение, е неуместна в XXI век. Това води само до по-сериозен отпор у обществото, привикнало да има целия свят на върха на пръстите си. Примерът с Беларус, наведен нагоре, е сладкодумен за това. За три дни режимът в Минск осъзна тази елементарна истина. Интересното е, че съгласно доста коментатори, консултантите по оправянето с рецесията там са пристигнали точно от Москва.
 Русия се готви да блокира Facebook, Туитър и YouTube Русия се готви да блокира Facebook, Туитър и YouTube
В сряда, 9 декември, Държавната дума на Русия гласоподава на първо четене законопроект, касаещ цензурата от интернет порталите. Тази правна...
Резултатите от фиаското с Twitter са предстоящите – интернет общността се присмя на позора на Роскомнадзор. Наред с това, слуховете за основаването на напълно вгорчават шегите. Пропагандните канали на момента измислиха опрощение: информацията отпреди няколко дни, че. Първите сходни мнения се появиха през вчерашния ден в късния следобяд, а малко по-късно се изляха като водопад от всички вероятни канали. Горчивият опит, който съветската власт има с " Телеграм ", обаче е по-силен от пропагандата. Така в интернет общността в Русия няма и грам подозрение кой, за какво и по какъв начин се е провалил.
Остава да забележим до каква степен ще стигне оптимизмът на властта в Москва – ще направи ли опит да блокира други интернет запаси, като YouTube да вземем за пример. Резултатите от сходно деяние на този стадий са явни.
За похлупак на тази картинка, през вчерашния ден на второ четене съветската Дума одобри доста спорен закон. Според документа, просветителната активност, включително научно известните лекции, а също по този начин каквато и да е работа на ВУЗ-овете с интернационално взаимоотношение, би трябвало да се управлява от държавното управление. Обтекаемите и извънредно неразбираеми формулировки в закона оставят цялостната независимост за цензура на всичко, което по някаква причина не се хареса на служителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР