Любимката на народа Мика Зайкова, който бе доайен на 45-ото

...
Любимката на народа Мика Зайкова, който бе доайен на 45-ото
Коментари Харесай

Мика Зайкова ориса Кирил Петков: Ще успее ли?

Любимката на народа Мика Зайкова, който бе доайен на 45-ото и 46-ото Народно събрание, предначертавайки ориста им в първия работен ден, ориса и новия министър председател Кирил Петков, написа standartnews.com.

„ На Кирил Петков няма да му е елементарно да бъде министър председател. Харесвам тези момчета. Говорим си и си споделяме. Когато ме питат нещо, им давам съвети”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се " Мика Зайкова, икономист и някогашен народен представител от „ ИТН ".

По думите й в бъдещия кабинет ще има доста разнообразни партии.

„ От една страна имаме Българска социалистическа партия, която е лява, а от друга - дясната „ Демократична България ". Всичко това се прави в името на България. Надявам се, че това държавно управление ще изкара 4- годишен мандат. Ако са умни, ще го създадат ", съобщи тя.

По думите й най-големият проблем е правосъдната система. „ Ако в действителност би трябвало да се направи правосъдна промяна, на Петков би трябвало друго болшинство, а не това. ГЕРБ в никакъв случай няма да поддържа смяна на статута на основния прокурор”, сподели Зайкова.

Относно забележките на Брюксел по Плана за възобновяване тя разяснява, че те са доста. И изясни, че проектът е плануван да бъде признат на 31 март. „ Имаме два месеца да оправим нещата”, сподели Зайкова. Според нея вървим към електронно държавно управление.

Тя разяснява и парите на депутатите. „ Стига да са извоювани почтено, няма проблем. След като са декларирани, са извоювани честно”, сподели някогашният народен представител.

На въпрос може ли политиката да те направи богат, Зайкова съобщи: „ Ако си бил в тези 10 години, в които управляваше ГЕРБ, несъмнено може. Корупцията беше нещо ужасно тогава”, сподели още Зайкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР