Любимият преподавател на поколения филолози проф. Ваня Добрева е новият

...
Любимият преподавател на поколения филолози проф. Ваня Добрева е новият
Коментари Харесай

Проф. Ваня Добрева отличена с награда Нешо Бончев“

Любимият учител на генерации филолози проф. Ваня Добрева е новият притежател на Националната премия за литературна рецензия „ Нешо Бончев “, научи Lupa.bg.



Конкурсът за литературна рецензия и преводаческа активност е единствен в България и се присъжда за принос в актуалната българска литературна рецензия като израз на публично самопризнание.

Сред отличените с премията откриваме именити учени като университетския учител проф. д.ф.н. Симеон Хаджикосев, да вземем за пример.

Националната премия носи името на Нешо Бончев, останал следи в културата като мъдрец, лингвист, полиглот, фолклорист, публицист и възпитател, един от най-значимите и изтъкнати възрожденски създатели. На 17 януари в Панагюрище бе маркирана 184-та годишнина от рождението на първия български книжовен критик.

Новият притежател на премията проф. Ваня Добрева, с изключение на академични учител, е и член на Българска социалистическа партия и някогашен ръководител на Комисията по обучение и просвета в 42-то Народно заседание.

В момента проф. Добрева е началник на катедра „ Култура, историческо завещание и туризъм “ в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР