Любимият актьор на цяло поколение, Джордж Клуни, наскоро беше гост

...
Любимият актьор на цяло поколение, Джордж Клуни, наскоро беше гост
Коментари Харесай

Джордж Клуни и коварната Парализа на Бел, от която актьорът СТРАДА като дете

Любимият артист нацяло потомство, Джордж Клуни, неотдавна беше посетител в едно от най-гледаните американски излъчвания: Токшоуто " Джими Кимъл онлайн! ". По време на гостуването си при известния водещ Клуни показа повече за младостта си и коварно-опасната диагноза, която му е била сложена, когато е бил дете. 

Популярният артист разкри, че на 13-годишна възраст е бил диагностициран с идиопатична лицева парализа, позната още като Парализа на Бел. Това заболяване съставлява особеност на лицевия нерв, която води до неочаквана уязвимост или парализа на мускулите от едната страна на лицето.

Парализата на Бел се развива остро и най-често визира единствено едната лицева половина, като води до краткотрайна неспособност за надзор на лицевите мускули от засегнатата страна на лицето.
   View this post on Instagram

 

В множеството случаи признаците на парализата на Бел изчезват сами след известно време, само че при някои хора могат да оставят последици за цялостен живот.

Признаците на парализата на Бел се появяват ненадейно и могат да включват неочаквана поява на уязвимост или даже цялостна парализа на едната страна на лицето, затруднено изражение и провисване на лицето, като затваряне на очите или " замръзнала " усмивка, нараснало слюноотделяне, болежка в челюстта или ушите, нараснала сензитивност към звуци, главоболие и загуба на усет.

В редки случаи парализата на Бел може да засегне нервите от двете страни на лицето.

Точната причина за предизвикването на това заболяване е незнайна, само че специалистите считат, че то се предизвиква от отичане и инфектиране на нерва, който управлява мускулите от едната страна на лицето. Парализата на Бел може да бъде породена и от автоимунна реакция, която поражда след вирусна зараза в тялото.

Симптомите нормално стартират да се усъвършенстват в границите на няколко седмици и единствено в извънредно редки случаи болестта се появява повече от един път в живота.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР