Любимецът на Сектор Б Роман Прохазка сподели пред Sportal.bg, че

...
Любимецът на Сектор Б Роман Прохазка сподели пред Sportal.bg, че
Коментари Харесай

Прохазка не изключи завръщане на Герена: Левски е в сърцето ми! Още ми е тежко за изпуснатата дузпа срещу Славия

Любимецът на Сектор " Б " Роман Прохазка показа пред Sportal.bg , че следи протичащото се в Левски. Словакът е уверен, че клубът ще преодолее финансовата рецесия поради почитателите, които има. В момента Прохазка играе за полския Гурник Забже, с който подписа в края на януари. Поливалентният футболист показа кои са най-хубавите и най-лоши моменти със синята фланелка, както и че не изключва свое завръщане на стадион " Георги Аспарухов ".
 Роман Прохазка бе определен за състезател на 31 кръг @@@
За пандемията, засегнала и Полша:

" Добре съм, в Полша съм. Стоя си в жилището към този момент десети ден със фамилията ми. Не е елементарно, само че какво да създадем... Положението в Полша не е положително, както и в целия свят. Всичко е затворено, а от през днешния ден (сряда) не може да се върви на открито. След какво се случва в България ".
 Левски - Локомотив Пд 1:0 @@@
За новия си тим Гурник Забже:

" Играя за тим, който има огромна история в Полша. Отбор, който има 12 трофеи и има доста мощни почитатели. В момента не се намираме на добра позиция - на 12-о място сме, само че този клуб постоянно е бил мощен. Може да се намира в малко по-тежка обстановка, само че имам вяра, че нещата ще се подобрят и тимът ще стане толкоз мощен, колкото беше преди ".  Левски - ЦСКА-София @@@
За наставника на Лудогорец Павел Върба, с който е работил във Виктория (Пилзен):

" Резултатите приказват задоволително за Павел Върба. Където и да е бил, постоянно е имал мощни резултати. Постигнал е невероятни неща. Играл е три пъти Шампионска лига. Печелил е трофеи и купи. Той е огромен експерт и мисля, че в Лудогорец го схванаха. Върба е огромен и потвърден треньор ".
 Левски излъга Ботев (Пловдив) с автогол @@@
За протичащото се в Левски:

" Да, интересувам се за протичащото се в Левски. Гледам какво написа в медиите. Не съм осведомен толкоз с нещата. Само с това, което написа по медиите. Не знам тъкмо каква е обстановката. Само знам, че не е доста добра. Не е елементарно ситуацията, само че в последните години Левски доста пъти е бил в такава сложна обстановка. Може би в този момент е най-трудно, само че имам вяра и се надявам, че нещата ще се подобрят. Феновете към този момент няколко пъти демонстрираха, че са моторът на този тим. Винаги съм казвал, че Левски има най-силната аудитория и в тези сложни моменти се вижда какъв брой мощни са почитателите. Направиха го още веднъж. Нещата би трябвало да се оправят, тъй като тези почитатели заслужават клуб като Левски. Левски е толкоз огромен поради почитателите си ".
 Обертан и Костов изригнаха и Левски отнесе Септември @@@
" България ми липсва. Когато си потеглих, споделих, че ще ми бъде тежко. Имам доста хубави мемоари. Все отново живях в България пет години. Липсва ми както България, по този начин и Левски. Разбира се, че бих желал да се върна в Левски. Никога не се знае какво ще се случи. Не мога да кажа: " Да, ще се върна и ще играя ". Човек в никакъв случай не знае какво ще се случи. Може някой ден отново да играя за Левски. Вече съм на 31 години и нямам толкоз доста време, само че ще забележим. Разбира се, че Левски е останал в сърцето ми ".
 Левски - ЦСКА-София - Купа на България @@@
Причината да научи български език толкоз добре:

" Проблемът на чужденците в България е, че не желаят да научат езика. Аз желаех. Когато човек желае нещо, ще го реализира. Може би мъчно, от време на време елементарно, само че ще го реализира. Когато пристигнах в България, желаех да науча български, да разбирам и да мога да беседвам с треньори, футболисти, почитатели и хората по магазините. В момента изучавам полски. Искам да приказвам езика на страната, в която съм ".
 Феновете на Левски изпратиха Прохазка @@@
За най-хубавия и най-лошия миг със " синята " фланелка:

" Най-хубавият ми миг в Левски беше, когато почитателите пееха моето име. Това са нещата, които не се случват на всеки футболист. Когато чуваш по какъв начин пеят името ти по време на мач, е нещо необикновено. Хубавите ми моменти са многото победи и головете, които вкарах. Не мога да кажа, че помня единствено един прекрасен миг. Ясно е, че скърбя за изпуснатите купи и изпуснатата дузпа против Славия във финала за Купата. Тези моменти са доста тежки. Беше ми доста мъчно след дузпата, която изпуснах против Славия. Даже и сега скърбя за това. Бяхме доста покрай трофея и трябваше да вземем този край, само че нещата не се получиха ".
 Славия - Левски - част III @@@
За чужденците в Левски през годините:

" Има доста чужденци, които направиха доста за Левски през годините - Боян Йоргачевич, Гара Дембеле и още чужденци, които са играли в тима преди мен. Не се усещам специфичен. Минаха доста чужденци през тима, минаха и по-добри от мен ".  Левски - Лудогорец 0:1 @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР