Любимата оперета на меломаните “Хубавата Елена” от Жак Офенбах ще

...
Любимата оперета на меломаните “Хубавата Елена” от Жак Офенбах ще
Коментари Харесай

Хубавата Елена в Пловдив - пищно зрелище, драматична игра ...

Любимата оперета на меломаните “Хубавата Елена” от Жак Офенбах ще бъде показана в Пловдив от Държавна опера Варна на 31 май. Веселата комедия ще се играе на откритата сцена на Летния спектакъл на Бунарджика.

Спектакълът е охолно представление, трагична игра и танц. На фона на гръмък фон и преобразени в антични костюми, надарените солисти, хор, балет и оркестър ще опишат на пловдивската аудитория една мелодична, изящна и хумористична история. „ Хубавата Елена “ е втората оперета на Жак Офенбах. Още с премиерата си през 1864 година тя превзема сърцата на парижани и доближава рекордните 700 поредни представления. Оттогава не стопира да умножава славата на своя основател в целия свят. „ В „ Хубавата Елена “ Офенбах не се интересува от античния свят, а единствено употребява маската на античните герои, с цел да разобличи с комизъм и подигравка държанието на известни свои съвременници.

В ролята на Хубавата Елена ще забележим извънредно надарената оперна дива Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас предложения за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 година. Символът на актуалната българска оперета Александър Мутафчийски ще ни накара да се усмихваме и забавляваме, превъплътен в облика на Менелай. Пламен Райков ще влезе в ролята на прелъстителя Парис. Постановката на Държавна опера -Варна е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев. Хореограф е Анна Донева, а сценограф - Иван Токаджиев. Диригент на спектакъла ще бъде Стефан Бояджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР