Лявото правителство и опозицията на Венецуела подписаха в събота в

...
Лявото правителство и опозицията на Венецуела подписаха в събота в
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция във Венецуела подписаха споразумение

Лявото държавно управление и опозицията на Венецуела подписаха в събота в Мексико съглашение за обществена отбрана,  като възобновяване на договарянията за преустановяване на политическата рецесия, заяви Агенция Франс Прес.

Това съглашение, съставлява вяра за цяла Латинска Америка, сподели мексиканският външен министър Марсело Ебрард.

Съединените щати реагираха бързо и облекчиха петролните наказания, които бяха наложили на Венецуела,  като съгласно тях това ще разреши на Chevron да възобнови лимитираните интервенции по рандеман на нефт във Венецуела.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че съглашението е " филантропично съглашение, фокусирано върху образованието, опазването на здравето, продоволствената сигурност, реагирането при наводнения и стратегиите за електрическа енергия, които ще бъдат от изгода за венецуелския народ ".
 Съединени американски щати готвят Chevron за доста нарастване на добива на нефт във Венецуела
Съединени американски щати готвят Chevron за доста нарастване на добива на нефт във Венецуела

Възможно е облекчение на наказания и освобождение на някои венецуелци от американски затвори

Споразумението, реализирано в събота, бележи пробив след 15 месеца застой сред държавното управление на Мадуро и неговата съпротива.

Международните старания за разрешаване на рецесията във Венецуела набраха мощ след началото на войната в Украйна и натиска , който оказа върху международните енергийни доставки.

Припомняме, че държавната делегация се управлява от водача на Конгреса Хорхе Родригес от ръководещите социалисти, а опозиционната група се оглавява от политика Херардо Блайд.

Деветчленната делегация на Родригес включва Камила Фабри, брачната половинка на колумбийския предприемач Алекс Сааб. Екстрадирането на Сааб в Съединените щати през октомври 2021 година по обвинявания в пране на пари разгневи държавното управление на Венецуела и накара договарянията да бъдат прекъснати. Оттогава Мадуро упорства за освобождението на Сааб.
 Продължават договарянията сред Мадуро и съпротива
Продължават договарянията сред Мадуро и съпротива

След месеци на неофициални срещи

Опозицията вижда договарянията като излаз от продължителна политическа рецесия с вероятно съглашение за провеждането на свободни и почтени президентски избори през 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР