Лявото най-сетне ще се обедини в нова партия под крилото

...
Лявото най-сетне ще се обедини в нова партия под крилото
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Сбогом, Корнелия! Сергей Станишев прави новата партия на Румен Радев

Лявото най-накрая ще се сплоти в нова партия под крилото на Румен Радев! Източник на Narod.bg разкри, че колекция на ВИП социалисти, проведена от евродепутата и някогашен министър председател Сергей Станишев, действително е сложила основите на нова групировка, която да сплоти раздраните от оттеклата в канала на историята Корнелия симпатизанти на лявото, като планът ще се употребява с благословията на президента.

България през днешния ден има нужда от прогресивни леви политики. Така многозначително стартира изявлението на Сергей Станишев при откриването на „ Форум за прогресивни леви решения “, проведен от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП) в София.

На събитието участват вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, министрите Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев. Сред гостите са и Джакомо Филибек – изпълнителен общоприет секретар на Партията на европейските социалисти, и Биляна Борзан – заместник-председател на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, левите евродепутати Елена Йончева и Петър Витанов и така нататък

Тук бяха и Мая Манолова, мъжът й Ангел Найденов, напуснал непринудено Българска социалистическа партия в символ на противоречие с Корнелия Нинова, някогашният Министерство на вътрешните работи началник Румен Петков, Жельо Бойчев, столичният социалист №1 Николай Паргов, акцентира аленият източник на Narod.bg.

Във форума вземат участие над 400 души, измежду които представители на Българска социалистическа партия и на Коалиция „ Левицата! “.

Станишев призна в речта си за разкриване на форума, че е чул всевъзможни тълкования за аргументите да провежда форума, в това число от трибуната на Народното събрание. Той изясни, че е извънредно време да стартира сериозният диалог за политики. Но не за субпродуктите и ГМО-та, а за същинските решения на проблемите.

А сътрудника му в Екологичен потенциал Петър Витанов подсети, че до момента в който пишман леви водачи громят изкуствения разсъдък, лявото е това, което в продължение на година и половина създава механизмите за отбрана на европейските жители и регулациите му.

Станишев пък обърна особено внимание на псевдо националистическите лозунги на боязън против Еврозоната или джендър идеологията, размахвани у нас от Корнелия Нинова и Костя Копейкин, до момента в който светът се намира в интервал на невиждана промяна, в това число във връзка с навлизането на изкуствения разсъдък.

Реклама

Бившият министър председател предизвести категорично, че не влезе ли България в този развой в точния момент, рискува още веднъж да остане в периферията, освен това до момента в който извоюва мястото си в новите енергийни коридори, или ще изпадне от плановете. И всичко това на фона на рецесиите в страната във връзка с обществените политики и заплащания.

„ Преди 100 години точно социалдемокрацията постави рамките, границите на индустриализацията, на капитала “, подсети той.

Левицата у нас, вместо да излъчва политики, става все по-ретроградна. „ Всякакви приказки за външни и вътрешни врагове не могат да се употребяват като заслон за безспорния отлив на доверие “, сподели Станишев.

Той насочи рецензия към Българска социалистическа партия за това, че е свела политиката до битовизмите, до тематиките за оцеляването като повдигането на пенсиите и майчинските.

И дефинира като нечуван политическия шпагат, изпълняван от Столетницата напоследък – с единия крайник сякаш в европейските политики, а с другия – при тези, стартирани от политици като унгарския министър председател Виктор Орбан.

Потвърждение на опасенията му насочи и Джакомо Филибек, генералният секретар на ПЕС, който непосредствено съобщи, че е покъртен от обстоятелството по какъв начин след 5 следващи парламентарни избори и тежка политическа рецесия в страната, шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова намира време вместо да се занимава с решенията на проблемите в България, да провежда джендър референдуми и да критикува  решението на Екологичен потенциал да одобри Истанбулската спогодба.

„ Българската левица заслужава повече “, отсече Филибек в навечерието на изборите за Екологичен потенциал след година.

Политологът доцент Борис Попиванов пък означи, че лявото може да закъснява от време на време, само че постоянно идва.

И е извънредно време лявото да не се задоволява единствено с трохите, оставени от масата на десницата, а е длъжно да предложи цялото меню, сподели той в подтекста на следващите договаряния за съставянето на постоянен кабинет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР