Лятото наближава и именно сега е моментът, в който много

...
Лятото наближава и именно сега е моментът, в който много
Коментари Харесай

Храните с почти нула калории

Лятото наближава и точно в този момент е моментът, в който доста от нас се впускат в съблюдаване на хранителни и подготвителни режими с концепцията да не ни е позор да се съблечем по бански. Въпреки че малко сме позакъснели, има вяра да свалим някой и различен кг , в случай че обърнем съществено внимание на това, което слагаме в чинията си.

Калориите не са всичко, само че са от голяма важност. Със сигурност е мъчно да изчислим тяхното количество във всичко, което одобряваме за деня. Но диетолози и учени ни улеснят със лист на храни, които имат съвсем нулево наличие на калории .

Това значи, че нужната сила от организма за тяхното асимилиране е по-малка от енергийната им стойност. Така те не оказват съвсем никакво въздействие върху калорийния баланс, само че пък ни зареждат с доста хранителни субстанции, които в множеството случаи са комбинирани и с доста калории. А това мигновено ги прави желани от нас. Без особена изненада, тези храни са плодове и зеленчуци .
 Снимка 402076

Зелена салата

Сега сме в сезона на марулите, а положителната вест е, че съдържат нищожните 6 калории на 100 грама. Е, да не могат да ни наядат изключително, само че могат да ни набират витамин В, фолиева киселина, манган и фибри.

Целина

В 100 грама целина се съдържат едвам 14 калории. За сметка на това, тя е 95% вода и е богата на витамини А и С, както и на фолиева киселина и антиоксиданти. Този зарзават оказва помощ за контролиране на кръвното налягане, възстановяване на мозъчната активност, както и при стрес, нарушавания в съня и ревматоидни болести.
 Снимка 404020

Краставици

И тук наличието на вода приближава 100-те %, а това на калории е съвсем на нулата. Това прави този зарзават извънредно подобаващ за постоянна консумация, когато желаеме да свалим няколко кг. Освен че си набираме потребни субстанции, отстраняваме риска от задържане на течности. И то единствено против 16 калории на 100 грама.

Моркови

Тук калориите са към 40 за 100 грама, което отново си е нищо. За сметка на тях получаваме значима доза витамини, както и бета каротин. Той не се създава от организма и би трябвало да си го набираме с храната. Морковите са богати и на калций, фосфор и магнезий. Ако прекарваме по през целия ден пред компютъра, наложително би трябвало постоянно да ги включваме в менюто си, тъй като са доста потребни за зрението.
 Снимка 421190

Ябълки

Това е съвършената следобедна закуска, когато не желаеме да посягаме към сладките изкушения. Срещу единствено 50 калории за 100 грама получаваме ударна доза витамини, както и задоволително фибри, с цел да работи вярно храносмилателната ни система.
 Сексът, тренировките и калориите - къде е истината
Можем ли да отслабнем със секс

Хормони и калории

Патладжанът, броколите, тиквичките, спанакът, гъбите и аспержите също са от зеленчуците, които имат доста повече позитиви, в сравнение с негативи под формата на калории, Това ги прави съвършено допълнение към уравновесено хранене, тъй като не можем да консумираме единствено и само тях. Освен това, по-добре да подчертаваме на зеленчуците, а не на плодовете, с цел да избегнем нарасналата консумация на захари, въпреки и естествени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР