Лятото измина повече от неусетно, а английският футбол отново е

...
Лятото измина повече от неусетно, а английският футбол отново е
Коментари Харесай

Ливърпул - Манчестър Сити: На какво да заложим в битката за Къмюнити Шийлд

Лятото измина повече от незабелязано, а британският футбол още веднъж е на дневен ред. И какво по-добро начало от конфликт сред двата най-хубави британски тима за миналия сезон. Ливърпул и Манчестър Сити се изправят един против различен в борба за трофея на " Къмюнити Шийлд ", с което ще бъде даден и стартът на елитния футбол на Острова.
Двата тима изиграха феноменални акции, които справедливо ги водиха до състезание до последния вероятен момент, а в последна сметка " жителите " опазиха купата си от миналата година, изпреварвайки мърсисайдци с една-единствена точка - 98 против 97 пункта.

И защото шампионатът ФА Къп също бе извоюван от " небесносините ", то място на финала на " Къмюнити Шийлд " получи втория в подреждането в шампионата Ливърпул. А и като че ли " алените " заслужаваха най-вече да играят за трофея - един алегоричен реванш, в който да отговорят на гранда от Манчестър за по този начин бленуваната купа от Висшата лига.
Какво обаче можем да чакаме от този ранен дуел от сезона? Нашият екип от типстъри сформира обстоен разбор на идния конфликт, с цел да ви предоставим най-хубавите прогнози за залози в мача. Ето и нашите оферти с обосновка към тях:
17:00 часа: Ливърпул - Манчестър Сити
Първо би трябвало да отчетем моментното положение на двата тима. Ливърпул изигра извънредно мощен сезон, в който позволи единствено една загуба (от Манчестър Сити) в шампионата и сподели страховита игра в защита, където позволи едвам 22 гола, до момента в който Алисон завоюва " Златната ръкавица ". В своята предсезонна подготовка обаче мърсисайдци демонстрираха неуверена игра и по никакъв начин приемливи резултати, даже когато Юрген Клоп изваждаше най-хубавото на терена.
Подобни образци са мачовете с Борусия Дортмунд, Севиля и Наполи, като и трите бяха изгубени. Равенство пък беляза контролата със Спортинг Лисабон. Притесненията за Юрген Клоп би трябвало да са най-вече в защита, където се видяха пропуски даже и измежду титулярите. В нахлуване пък Мохамед Салах и Роберто Фирмино възобновиха тренировки едвам при започване на седмицата, което значи, че не е несъмнено дали те ще започват като титуляри, само че и даже да бъдат включени в игра, което най-вероятно ще е по този начин, те надали ще са във върхова форма. Садио Мане сигурно пропуща дуела.

Манчестър Сити, който въпреки да изигра по-малко контролни срещи, сподели надалеч по-убедителна игра и лекост в изявите си. Всички мачове, като се изключи този с Улвърхемптън, бяха извоювани с лекост. На процедура само " вълците " съумяха да се оправят с нападението на " жителите ", а след това и да ги победят след осъществяване на дузпи. 
Съдейки по моментната форма, то Сити наподобява като надалеч по-подготвен за старта на сезона. Трябва да се има поради, че Ливърпул изигра по-дълъг сезон, откакто стигна до финала в Шампионска лига, а това е спомагателна отмалялост за играчите на Клоп и по-кратко време за възобновяване. Ще е любопитно да забележим дали Хосеп Гуардиола ще разчита на новата си облага Родри, до момента в който в състава на Ливърпул надали ще забележим разнообразни лица от познатите ни. Възможно е в игра да попадне Алекс Окслейд-Чембърлейн, който бе контузен през предходната акция.
Прогноза за краен резултат: Победа за Манчестър Сити (1.95)

Няма спор, че в този мач се изправят две от най-силните набези в света. Това е причина за един ефективен край, само че би трябвало да се вземат поради два обстоятелството - в сходни мачове мениджърите на тимовете постоянно прибягват до сигурна и затворена игра, която лишава почитателите от голове, а въпреки това, в толкоз ранен дуел, постоянно тимовете още не са се обиграли и позволяват по-голям брой неточности в разиграванията си - нещо, което сме виждали нееднократно и в предходни години. Нашите упования въпреки всичко са за конфликт, в който ще станем очевидци на най-малко три попадения.
Прогноза за голове: Над 2,5 гола в мача (1.78 коефициент) / Двата тима да отбележат гол (1.66 коефициент)

Имайки поради прогнозите, които направихме досега, следва да ви предложим няколко специфични прогнози, които са композиция от вижданията ни за идния дуел, а в това време оферират фрапантно по-високи коефициенти. Ето ги и тях:
Манчестър Сити да завоюва мача и двата тима да отбележат гол (3.75 коефициент)
Манчестър Сити да означи над 2,5 гола в мача (4.00 коефициент)

Що се отнася до голмайсторите и картоните в мача, мъчно можем да предположим кой ще вкара за Ливърпул, защото играта на мърсисайдци е многообразна и всеки може да се окаже в позиция за отбелязване на гол. Ако въпреки всичко държите на прогноза в този аспект, то нашите рекомендации са да заложите на асистенция от някой от двамата крайни бранители - Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд, които се потвърдиха през предишния сезон като едни от най-хубавите " подавачи " в света. Нашият избор е шотландецът (7.00 коефициент) . В състава на Манчестър Сити най-логично е да посочим Серхио Агуеро за голмайстор когато и да е на мача, само че Рахим Стърлинг вкара не малко голове през предишния сезон, а и ще желае да се потвърди против някогашния си клуб.

Картоните - двама футболисти сигурно ще имат доста тежки отбранителни функционалности в мача и това са Фабиньо и Джордан Хендерсън . Капитанът на Ливърпул е прочут с това, че от време на време изпуска нервите си, а това му носи непотребни картони. Често прави и тактически нарушавания, които сигурно ще са в обилие против бързите атакуващи футболисти на " небесносините ". Фабиньо пък ще е нагърбен с отговорността да стопира всяка офанзива през центъра на терена, а когато това се случва на скорост, то в някои случаи единствената ти опция е да извършиш нарушаване.
Автор : Mr. Corner

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР