Лятото и есента на 2020 година бяха едни от най-болните

...
Лятото и есента на 2020 година бяха едни от най-болните
Коментари Харесай

Николай Милчев: Питам се кой народ се оставя да го водят слепци

" Лятото и есента на 2020 година бяха едни от най-болните и възторжени сезони на живота ми. Митинги, национални въстания, речи и флагове и трудове, трудове. И около това – малко сълзотворен газ, малко тупаник, малко водни оръдия и палки, малко Конституция.
И доста, но доста димки и неистини. Гордея се, че и аз, доколкото можах, бях буквичка от това яростно и неподчинено изречение. В същото време ме е гняв, та едвам се съдържам в кожата си ", във Facebook.
 От Министерство на вътрешните работи мълчат за потреблението на бокс от техен чиновник и броя командировани през кървавата сряда От Министерство на вътрешните работи мълчат за потреблението на бокс от техен чиновник и броя командировани през " кървавата сряда "
Министерството на вътрешните работи не желае да даде отговор какъв брой полицейски чиновници от цялата страна са били командировани на 2 септ...
" Яд ме е не че участвах, а че всичко се случваше в България.
Яд ме е, че България не е на Северния полюс, а в Европа.
Яд ме е, че Европа звучи прелестно, а пък на мен не ми звучи по този начин.
Яд ме е, че митингът беше млад, а към този момент излезе в пенсия.
И ме е гняв, че изгоряхме като кибритени клечки напразно.
 От Министерство на вътрешните работи мълчат: Наказани ли са служители на реда, използвали несъразмерна мощ против протестиращи От Министерство на вътрешните работи мълчат: Наказани ли са служители на реда, използвали несъразмерна мощ против протестиращи
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) безмълвно отхвърли да даде информация за това какви дисциплинарни санкции са нало...
Всички знаем още от деца историята на Самуиловите бойци, ослепени от Василий Втори. Византийският император заповядал след борбата българските бойци да бъдат ослепени, и оставил на 100 по един с едно око да ги води.
Сега историята се обърна наопаки. Войниците са с по две очи, а водачите са слепи. И къде могат да те заведат слепите водачи – до пропастта.
Питам се кой народ се оставя да го водят слепци. И си давам отговор – този, който е привикнал с пропастите, тъй като знае, че на дъното все ще се откри и малко водица, и малко тревица.
Яд ме е, та едвам се съдържам в кожата си, тъй като ми омръзна ролята на овца, която блее, само че върви след слепия си пастир.
Между другото – вие знаете ли национална ария, в която се пее по какъв начин кьорав пастир води стадото си?
 Край с фантазиите на Борисов за нова Конституция Край с фантазиите на Борисов за нова Конституция
Народното събрание отхвърли концепцията на ГЕРБ за производство на избори за Велико народно събрание. Така промени в Конституцията няма да има. В поддръжка на прочие..
Аз не съм чувал такава ария.
Но въпреки това – към този момент не съм сигурен, че познавам добре и народа си, и фолклора му. Себе си минимум. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР